Cuerpo assegura que la SEPI és l'encarregada d'entrar al capital de Telefónica

"Hi ha un encàrrec específic a la SEPI perquè articuli i vehiculi l'operació de l'Estat"

Per

Bolsamania | 04 mar, 2024

Actualitzat : 18:12

TELEFONICA

16:39 20/09/24

  • 4,34
  • 0,05%0,00
  • Max: 4,35
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,89

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha assegurat que serà la SEPI l'encarregada d'entrar al capital de Telefónica, deixant clar que no ho farà la nova Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica (SETT), la SEPI digital, anunciada per el ministre per a la Transformació Digital, José Luis Escrivá.

"Hi ha un encàrrec específic del Consell de Ministres a la SEPI perquè articuli i vehiculi l'operació de l'Estat per anar entrant a través d'una participació al capital de Telefónica com a empresa estratègica", ha afirmat Cuerpo en una entrevista a Expansión.

El ministre ha expressat, tot i això, la seva "màxima prudència" en relació amb l'evolució i la forma final en què es durà a terme l'operació.

"A la premsa es confirma que serà la SEPI l'encarregada d'entrar al capital de la companyia, cosa que s'havia posat en dubte després de l'anunci de la creació de la Societat Espanyola de Transformació Digital. Recordem que el mes de desembre passat la SEPI va comunicar al mercat la intenció de comprar fins al 10% de Telefónica (uns 2.200 milions d'euros) per convertir-se en el primer accionista de la companyia per davant d'STC (9,9%, tot i que un 5% encara pendent d'autoritzar), BBVA (4,84%) i Criteria-Caixa (6%)”, comenten els analistes de Banc Sabadell.

Escrivà va anunciar fa uns dies la creació de la Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica (SETT), una companyia pública que aspira a mobilitzar a prop de 20.000 milions d'euros ia través de la qual el Govern podria executar la inversió en Telefónica de la Sociedad Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

"Amb Telefónica anirem veient, però jo diria que té sentit encaixar-la en aquest àmbit", va dir Escrivá, cosa que Cospo sembla que descarta.

Últimas noticias