Credit Suisse retalla Telefónica: "Nuvolada a mitjà, però vents de cua a curt"

El banc rebaixa'n el preu i reitera el consell de neutral sobre l'operadora

Per

Bolsamania | 29 set, 2022

Els experts de Credit Suisse han retallat el preu objectiu de Telefónica fins als 4,10 euros des dels 4,68 euros, alhora que reiteren el seu consell de neutral. L'operadora cotitza actualment als 3,37 euros per títol.

Aquests experts veuen "núvols a mitjà termini" per a l'operadora, encara que també identifiquen "vents de cua a curt". Han elevat el seu EBITDA estimat per al 2023 en un 0,4% i les previsions estan en línia amb les del consens. També han augmentat el seu WACC (cost mitjà ponderat de capital) del 7,1% al 8,0% per reflectir els rendiments més elevats dels bons, cosa que explica la retallada en el preu.

Les accions de Telefónica han estat històricament molt correlacionades amb les divises llatinoamericanes, però aquesta correlació s'ha desacoblat. "Amb la contribució de Llatinoamèrica a la major part del FCF (free cash flow) després d'interessos, esperem que aquesta relació es reafirmi", comenten des de Credit Suisse.

Així mateix, encara que Espanya segueix sent un mercat competitiu, aquests analistes preveuen que els descensos de l'EBITDA al tercer trimestre es moderin i esperen un missatge tranquil·litzador sobre els costos energètics ateses les mesures anunciades pel govern espanyol per donar suport als preus de l'energia. "La diferència de preus entre Orange i Telefónica també s'ha reduït i un FCFY de dos dígits podria donar-li suport", expliquen.

A mitjà termini, el panorama és més "mixt". Credit Suisse estima que Espanya seguirà sota pressió el 2023, a mesura que l'economia es debilita i a mesura que el mercat de les telecos segueix experimentant un descens. A la banda positiva, veu vents de cua relacionats amb el Brasil, impulsat per una barreja de reducció d'impostos, migració de clients d'Oi i el suport de les divises.

Els propers catalitzadors que identifica Credit Suisse per a l'operadora són els resultats del tercer trimestre, previstos per al 4 de novembre, i els de Telefónica Deutschland i Vivo, previstos per al 3 de novembre, que podrien mostrar una millora dels beneficis enfront del que anticipa el consens, així com la possible aprovació de l'acord Orange-MásMóvil. Pel que fa als riscos, es refereixen a la "contínua competència a Espanya" i l'elevat deute net/EBITDA en un entorn de pujada de tipus.

Últimas noticias