Credit Suisse puja el preu objectiu de Mapfre, però reitera infraponderar

Eleva la valoració dels 1,60 euros als 1,78 euros

Per

Bolsamania | 26 abr, 2022

Actualitzat : 18:43

Credit Suisse ha elevat la valoració de Mapfre fins als 1,78 euros per acció des dels 1,60 euros, encara que reitera infraponderar, ja que els seus experts estimen que els seus títols segueixen estant per sota del mercat i els seus homòlegs en línies clau com el motor espanyol i brasiler, tot això dins d'un entorn "més desafiador".

"Creiem que hi ha una pressió contínua sobre els beneficis a mesura que es normalitzen els guanys de la freqüència dels automòbils i veiem una inflació més gran a Espanya i Brasil. Per tant, veiem un risc de deteriorament en ambdós mercats o en les seves línies de motor", destaquen a l'últim informe sobre la companyia.

De fet, les estimacions de beneficis augmenten un 6% en tenir en compte els resultats del quart trimestre del 2021 i les xifres de primes durant el primer període d'aquest any, encara que redueixen els guanys calculats en un 2% per al 2024.

Argumenten que Mapfre va tenir un rendiment inferior al del mercat espanyol d'automòbils en 3,1 punts percentuals el quart trimestre del 2021, encara que segueix superant el mercat i els seus homòlegs en el creixement de les primes. La companyia ha mostrat, segons Credit Suisse, un enfocament central en el volum i la protecció del recompte de vehicles més que no pas en la seva ràtio de sinistralitat. Línia Directa va registrar una ràtio de sinistralitat del 70,2% al primer trimestre, xifra que suposa un deteriorament de 4,6 punts respecte al mateix període de l'any anterior, impulsat per un augment de la freqüència i dels riscos assegurats.

"La inflació és ara una preocupació al sector de l'automòbil brasiler, així com la normalització de la freqüència", asseguren. De fet, l'asseguradora d'automòbils més gran del país ha assenyalat que s'ha produït un augment en els costos d'indemnització i reparació per la pujada de preus de les peces i pel retorn del trànsit.

"Com que Mapfre ha tingut històricament dificultats per millorar la seva ràtio combinada d'automòbils al Brasil en períodes de menor inflació dels sinistres d'automòbils, ens costa veure com podrà fer front a una inflació més gran", expliquen.

Per al primer trimestre, aquests experts preveuen un deteriorament de 4,6 punts a la ràtio de sinistralitat d'automòbils de Mapfre a Espanya, com ha informat Línia Directa. Hi ha, així mateix, un 2% per sota del resultat de 'no vida' del consens, que és de 245 milions, i un 4% per sota del resultat net declarat pel consens.

Últimas noticias