Credit Suisse es fixa en els bancs espanyols i es decanta per CaixaBank i Santander

Amb BBVA es mostra més cautelós per la seva exposició a Turquia

Per

Bolsamania | 06 mai, 2022

Credit Suisse torna a fixar en el punt de mira les entitats espanyoles, atès que els seus experts sostenen al seu darrer informe que aquestes ofereixen una adequació de capital, opcionalitat de l'excés de capital i visibilitat en els plans de distribució de dividends recolzats per posicions geogràfiques més saludables en comparació amb altres bancs del sud d'Europa. Destaquen entre totes elles CaixaBank i Santander.

Amb el començament de la pandèmia, els bancs del Vell Continent es van enfrontar a restriccions de distribució de dividends per protegir l'adequació de capital. Amb tot i malgrat les provisions, els nivells actuals CET1 estan àmpliament per sobre dels objectius de la direcció, tal com recullen aquests analistes.

"La distribució de capital s'ha reprès i els bancs ofereixen una combinació de dividends en efectiu i recompra d'accions. A més, l'excés de capital continua sent opcional", expliquen, i assenyala que la visibilitat és "comparativament millor" per a les entitats espanyoles.

CAIXABANK

D'una banda, CaixaBank és la seva preferència a l'opcionalitat de l'excés de capital. Destaquen que l'excés de capital disponible per a la recompra anunciada aquest any és de 1.800 milions d'euros, corresponents al matalàs per sobre d'un nivell CET1 del 12% a partir de l'any fiscal 2021.

"No obstant, estem esperant que s'aclareixi la mida final i el calendari d'aquesta distribució i, per tant, assenyalem que, sense tenir-ho en compte, veiem l'excés de capital total al final de l'exercici 2022 en 99 punts percentuals per sobre l'objectiu del 12% de CET1, una distribució de tot aquest import podria oferir als accionistes una rendibilitat del 9%”, expliquen.

Quant als dividends en efectiu, destaquen una vegada més CaixaBank a causa de la seva major sensibilitat a les pujades de tipus, fet que es traduirà en un "significatiu" increment dels beneficis per a l'exercici 2024, "ofereix als accionistes una rendibilitat per dividend en efectiu del 9%, la més alta de tots els bancs espanyols sota la nostra cobertura”.

Sobre les recompres, se segueixen decantant per l'entitat catalana, ja que la prevista per al 2022 podria oferir als accionistes una rendibilitat del 7% i un augment del benefici per acció del 8% el 2023.

BBVA

A l'informe també es fixen en BBVA. Encara que observen beneficis similars per als accionistes, es mostren cautelosos a causa d'una incertesa més gran per la seva exposició a Turquia.

"Atesos els forts descomptes de valoració actuals, les recompres podrien oferir als mateixos bancs un atractiu retorn de la inversió (RoI), que oscil·laria entre el 13 i el 19%", sentencien.

SANTANDER

"En endinsar-nos en una perspectiva més "normalitzada" a l'exercici 2023-2024, especialment pel que fa al cost del risc, destaquem la sòlida capacitat de generació orgànica de Santander, aprofitant l'excés de capital del banc per sobre d'un objectiu del 12%", expliquen a l'informe els analistes de Credit Suisse.

Creuen que l'entitat podria utilitzar aquest "poder de foc" per presentar una oferta per Citibanamex, si decideix procedir amb una oferta similar, o augmentar el 'payout' actual.

De Santander també es fixen en la seva exposició al deute sobirà, ja que creuen que té un "valor raonable" si escau, on l'ampliació dels diferencials podria tenir un impacte més gran en els nivells de capital. Tot i això, destaquen que part de la seva exposició als bons està fora de la Unió Europea.

"Quan fem anàlisi de sensibilitat sobre els possibles impactes al capital d'una ampliació dels diferencials de 100bps, específicament a Europa, estimem que el consum de capital podria oscil·lar entre 17bps per a Santander i 38bps per a CaixaBank", sentencien.

Últimas noticias