Comprar aliments amb fins a un 50% de descompte? Fixa't en la data de caducitat

Es tracta de productes perfectament segurs, per la qual cosa es poden consumir sense risc

Per

Bolsamania | 10 oct, 2022

Fins a un 50% de descompte en aliments amb data de caducitat propera. Cadenes de supermercats com Carrefour, Cash Fresh, La Despensa, Ahorramas, Supeco, Froiz, Mas i Family Cash apliquen aquesta fórmula. Es tracta de productes perfectament segurs, per la qual cosa es poden consumir sense risc.

Un estudi sobre aliments rebaixats per ràpida caducitat realitzat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a 1.000 supermercats de 35 províncies revela descomptes d'entre un 20% i un 50% segons la cadena. Solen distingir-se fàcilment pels adhesius en color que assenyalen el percentatge de descompte.

Els descomptes més grans, del 50%, corresponen a vuit cadenes de súper i hipermercats: Carrefour, Cash Fresh, La Despensa, Ahorramas, Supeco, Froiz, Mas i Family Cash. Hiper Usera, per part seva, un 46%, Suma un 45%, Lupa un 40%, mentre que a Alcampo i Condis la rebaixa mitjana és del 38%. A Bon Preu, Caprabo, Economy Cash, Lidl, Aldi, Grup Dia, Charter, Consum i Coaliment és del 30%.

Els descomptes s'apliquen sobretot en productes frescos, com carns, amanides, postres lactis i aliments preparats com pizzes, sandvitxos, cremes de verdures o masses de pasta de full, la varietat de les quals varia segons la cadena. Segons el supermercat, es poden trobar en zones reservades a aquest efecte o al lineal, barrejats amb productes de la mateixa família.

El que no sempre es destaca és la data de caducitat, amb el risc que això suposa per al consumidor que no es fixi a la resta de l'etiquetatge. I és que el termini de consum és breu: el més habitual és entre 1 i 3 dies. Les carns i amanides són els que tenen una vida més curta (el 40% caduca l'endemà), mentre que als plats preparats i les postres làcties hi ha més marge: entre 2 i 3 dies en la majoria dels casos.

Últimas noticias