Commerzbank reduirà la seva plantilla en 7.300 treballadors i suprimirà el dividend

Retallarà 9.600 llocs de treball en àrees afectades per la rendibilitat

Per

Bolsamania | 29 set, 2016

Actualitzat : 13:18

Commerzbank, el segon banc d'Alemanya, reduirà la seva plantilla en 7.300 empleats i suprimirà, a més, el pagament de dividends, en el marc d'un pla de reestructuració per valor de 1.100 milions d'euros que té com a objectiu incrementar la rendibilitat des d'ara fins al 2020. Les accions de l'entitat cotitzen amb descensos propers al 2%, i en l'acumulat de l'any es deixen un 38%.

El banc ha emès un comunicat en què explica que es veu obligat a la reducció de personal a causa que algunes activitats comercials han deixat de realitzar-se, a més que la digitalització ha automatitzat els fluxos de treball. Commerzbank, afirma la nota, començarà ja a parlar amb els representants dels treballadors.

El procés d'ajustos tindrà un impacte de 700 milions d'euros que farà que el resultat net del tercer trimestre sigui de pèrdues

L'entitat explica que tot això suposa la retallada de 9.600 llocs de treball, però d'altra banda es crearan 2.300 llocs de treball en "àrees de creixement", de manera que la reducció neta d'empleats serà de 7.300 llocs de treball a temps complet.

Per a cobrir els costos de la reestructuració, que s'estimen en uns 1.100 milions d'euros, el banc ha decidit cessar el pagament de dividends "de moment", de manera que utilitzarà internament tot el benefici que obtingui.

RECERCA D'INCREMENTAR LA RENDIBILITAT

Commerzbank executarà aquestes mesures en el seu pla d'incrementar la rendibilitat del negoci. Així, anuncia que se centrarà en els seus negocis principals, digitalitzarà fins al 80% dels processos de treball, i "d'aquesta manera hi haurà importants guanys d'eficàcia". L'activitat se centrarà en el segment de clients detallistes, clients privats, petites empreses i grans clients corporatius. Per la seva banda, els segments Mittelstandsbank Corporates & Markets d'assessoria financera es fusionaran mentre que es reduirà l'activitat de la banca d'inversió.

Aquestes decisions "reduiran la volatilitat dels ingressos i el risc regulador, i alliberarà capital que es pot invertir en els negocis principals". El procés tindrà un impacte de 700 milions d'euros en els resultats, i farà que el resultat net sigui negatiu, segons reconeix el banc. Tot i així, recalca que no afectarà la proporció de capital de solvència CET1. Els ingressos, per la seva banda, se situaran en nivells similars als del segon trimestre, projecta Commerzbank.

Últimas noticias