Colonial lidera les caigudes de l'IBEX després d'aprovar la seva fusió amb Axiare

La immobiliària pagarà una prima del 6% per comprar el 13% de la SOCIMI

Per

Bolsamania | 11 abr, 2018

Actualitzat : 18:18

Colonial ha estat el valor més baixista de la sessió d'aquest dimecres a l'IBEX en caure un 2,65%, fins als 9,18 euros per acció. Ahir, després del tancament del mercat, la immobiliària anunciava que el seu consell d'administració i el de la SOCIMI Axiare van aprovar la fusió de les dues empreses. Una integració, que encara ha de ser ratificada per les respectives juntes d'accionistes, que s'emprendrà mitjançant un canvi d'accions a raó d’1,8554 títols de Colonial per cada acció d’Axiare.

Aquest bescanvi llança una prima del 6,42% en funció del preu de tancament de Colonial i Axiare en borsa aquest dimarts (9,43 i 16,50 euros per títol, respectivament). Les dues companyies compten amb respectius informes realitzats per experts independents (JP Morgan i Credit Suisse) que determinen que el bescanvi per a fixat per l'acció és "raonable".

El procés de fusió es materialitzarà durant el segon semestre de 2018 i suposarà la liquidació i dissolució d’Axiare i el traspàs en bloc de tots els seus actius i passius a Colonial. En virtut de l'OPA, que va concloure el passat 2 de febrer, Colonial va passar a controlar el 86,8% del capital d'Axiare, de manera que el canvi d'accions es destinarà als accionistes titulars del 13,20% restant de les seves accions, que encara cotitzen en borsa.

Amb la fusió, Colonial pretén "consolidar la posició de l'empresa al sector d'oficines prime ', simplificar i optimitzar la seva estructura organitzativa i funcional, i millorar la seva estructura financera", segons ha indicat en el projecte de fusió, remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"L'objectiu de la fusió per Colonial és donar resposta als reptes de l'actual sector immobiliari mitjançant l'enfortiment de la posició competitiva i assolir una major dimensió i eficiència del negoci a Espanya", ha indicat la companyia, que, a més, avança que l'operació proporcionarà "sinergies significatives i una reducció de costos d'explotació". Les dues companyies formaran un gegant immobiliari d’11.100 milions d'euros.

Últimas noticias