Colonial i Axiare aproven avui la seva fusió en un 'gegant' immobiliari d'11.000 milions
La integració és conseqüència de l'OPA que Colonial va llançar sobre Axiare
Colonial aprova aquest dijous en la seva junta d'accionistes la fusió amb Axiare, una operació que preveuen tancar a finals de la meitat de l'any i que donarà lloc a l'empresa d'edificis d'oficines en lloguer més important d'Espanya, un 'gegant' immobiliari amb actius per valor d'11.000 milions d'euros.
La integració és conseqüència de l'OPA que Colonial va llançar a finals de l'any passat a Axiare per fer-se amb el capital que encara no tenia d'aquesta socimi, de la qual ja n'era primer accionista.
La immobiliària que dirigeix Pere Viñolas es va fer amb el 86,8% del capital de la socimi. Per obtenir el 13,2% restant, ofereix un bescanvi d'accions a raó de 1,8554 accions pròpies per cada títol d'Axiare. Colonial sotmetrà en la seva junta d'accionistes, convocada per a aquest dijous, l'ampliació de capital necessària per escometre aquest bescanvi.
La integració és conseqüència de l'OPA que Colonial va llançar a finals de l'any passat
Amb aquesta fusió, la immobiliària que presideix Juan José Brugera pretén "consolidar" la seva posició en el sector d'oficines 'prime' i "donar resposta als actuals reptes del sector immobiliari mitjançant l'enfortiment de la seva posició competitiva, i aconseguint més dimensió i eficiència del negoci a Espanya". No obstant això, no descarta que la integració també generi "duplicitats i incoherències" en la plantilla resultant, en aquest cas contempla fer un ajust en els propers mesos.
Axiare donarà alhora el 'vistiplau' a la integració en la seva assemblea de socis aquest divendres, 25 de maig, que també ratificarà el consell d'administració 'de transició', integrat per independents, que Colonial va nomenar en la socimi després de l'OPA.
NOU 'GEGANT' QUE S'APROXIMA A MERLÍN
La fusió de Colonial i Axiare conformarà una cartera d'actius immobiliaris per valor d'uns 11.079 milions d'euros, segons les valoracions de les dues companyies a tancament del 2017. D'aquesta manera, s'aproximarà a Merlín, primera socimi cotitzada, amb immobles per 11.384 milions, si bé aquesta empresa, a més d'oficines, compta amb centres comercials i centres logístics.
Colonial seguirà enfocat en el lloguer d'oficines, encara que contempla quedar-se també amb els onze centres logístics que aporta Axiare, valorats en uns 300 milions d'euros, aprofitant l'auge que presenta aquest segment immobiliari a la calor del comerç electrònic.
La 'nova Colonial' fusionada generarà una facturació per rendes d'uns 350 milions d'euros, que superarà la cota dels 500 milions en l'horitzó del 2022, una vegada es materialitzin tots els projectes que la companyia té en desenvolupament.
DIVIDEND
En paral·lel a la fusió amb Axiare, Colonial aprovarà repartir als seus accionistes un dividend de 0,18 euros bruts per acció a compte dels resultats del 2017, import un 6% superior al del passat any.
Entre els socis de la companyia hi figuren el grup mexicà Financcess, primer accionista, al qual a més la junta aprovarà donar un segon lloc en el consell després d'elevar els darrers mesos la seva participació en l'empresa fins al 18,3%. Després se situen Qatar, amb un 10,6%, el grup colombià Santo Domingo (7,3%) i la família Puig (5%).