Codere enregistra 1.137 milions de pèrdues en el primer semestre després de comptabilitzar la seva reestructuració

La companyia ha reduït, a més, els seus ingressos en un 8,9% d'abril a juny fins als 734,3 milions d'euros

Per

Bolsamania | 26 ago, 2016

Actualitzat : 14:31

La multinacional del joc espanyola Codere ha enregistrat 'números vermells' de 1.137,3 milions en el primer semestre de 2016, davant les pèrdues de 48,7 milions del mateix període de l'any anterior, degut a la comptabilització de la seva reestructuració financera acabada el passat 29 d'abril. La companyia ha reduït, a més, els seus ingressos en un 8,9% de gener al juny respecte als mateixos mesos de l'any anterior, fins als 734,3 milions d'euros.

Als primers resultats de Codere després d'acabar el procés de reestructuració del seu balanç, la companyia va indicar que ha enregistrat unes pèrdues comptables a conseqüència d'aquest procés per import de 1.054 milions d'euros, la qual cosa ajusta la pujada patrimonial al valor nominal del deute capitalitzat, és a dir 826 milions d'euros, ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A mitja sessió, l'empresa era la que enregistrava una caiguda superior de tot el mercat continu, descendint un 9,26% fins als 0,49 euros per títol.

La companyia ha dut a terme la seva reestructuració mitjançant el bescanvi de 1.284 milions d'euros de deute per 458 milions en nous bons i un 97,78% de l'accionariat de la companyia mitjançant l'emissió d'uns 2.475 milions de nous títols. Aquestes accions per tant han suposat per Codere un increment de capital per import de 1.880 milions d'euros, en comptabilitzar-se el seu preu cotització el dia de la capitalització (0,76 euros) "independentment del valor raonable de la companyia", afirmen.

També com a resultat del procés de refinançament de l'empresa, aquesta ha aconseguit fons addicionals en forma de bons per 386 milions d'euros, per refinançar el deute que existent per valor de 130 milions d'euros, així com per satisfer les despeses pròpies del procés i invertir en el creixement del negoci de Codere.

CAU LA SEVA FACTURACIÓ UN 8,9%

La facturació del grup va aconseguir els 734,3 milions d'euros al tancament del passat mes de juny, un 8,9% menys que en els sis primers mesos de 2015, a causa de menys ingressos a l'Argentina i a Mèxic causats per la depreciació del pesos argentí i mexicà enfront de l'euro. Aquesta caiguda va ser compensada en part per l'increment dels ingressos a Itàlia i Espanya.

Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (Ebitda) de Codere va ser de 75,4 milions d'euros en el primer semestre, un 41,3% menys. L'Ebitda ajustat es va col·locar en 123 milions d'euros, un 11,1% de baixada, a conseqüència de l'impacte negatiu dels tipus de canvi.

ESPANYA I ITÀLIA TIREN DELS COMPTES

Codere va assenyalar al seu torn que continua reforçant la bona tendència operativa iniciada a finals de 2014, amb Espanya i Itàlia incrementant el seu Ebitda ajustat en un 37% i 35% en el primer semestre, per aquest ordre.

Les inversions enregistrades a 30 de juny van aconseguir els 47,1 milions d'euros, dels quals 41,7 milions d'euros van ser destinats a manteniment i 5,4 milions d'euros a creixement. La companyia compta amb una caixa de 321 milions d'euros a tancament del semestre.

Últimas noticias