Codere es desploma en borsa: els bonistes controlaran el 95% del grup
Injectaran fins a 225 milions d'euros per garantir la seva viabilitat
Codere, operador de bingos i casinos, ha arribat a un acord amb un grup significatiu dels seus creditors, titulars d'una majoria dels bons actualment emesos, pel qual aquests injectaran fins a 225 milions d'euros al grup que assegurarien la viabilitat de la companyia. Les seves accions es desplomen un 12%, fins als 1,08 euros, a causa de la dilució per als accionistes actuals.
Aquests recursos, segons ha informat Codere en un comunicat, "cobririen", d'acord amb les estimacions actuals, les seves necessitats de liquiditat "per mantenir la seva activitat fins a la reobertura total del seu negoci i fins a aconseguir la normalització de la seva capacitat de generació de caixa".
L'ingrés d'aquests nous fons serà a través d'una emissió addicional de bons super sènior per un import de 100 milions d'euros, dels quals 30 s'aportaran de manera immediata i els 70 restants abans de finals de maig; i d'un segon tram de fins a 125 milions d'euros addicionals que es proporcionaran el tancament del procés de reestructuració.
A més, els creditors han acordat capitalitzar més de 350 milions d'euros de deute, corresponent a part dels bons sènior garantits ja existents. Això suposa una rellevant reducció dels actuals nivells d'endeutament, amb un passiu en el grup operatiu que quedaria a l'entorn dels 700 milions, equivalent a unes tres vegades l'EBITDA esperat un cop superada la pandèmia, un nivell de deute considerat sostenible.
Al seu torn, Codere ha aconseguit acordar una extensió almenys de tres anys dels actuals venciments, que passen íntegrament al setembre de 2026 i al novembre de 2027.
NOVA SOCIETAT
Amb la culminació del procés de reestructuració, es crearà una nova capçalera de grup a través de la qual els creditors dels bons sènior garantits existents passaran a tenir un 95% del capital i els actuals accionistes, un 5%, que, a més, obtindran warrants que els donaran dret a rebre fins a un 15% d'una valoració superior als 220 milions d'euros en una eventual futura venda de la companyia (o altres operacions assimilables) en el termini de deu anys.
Així mateix, la companyia té previst sol·licitar la liquidació de Codere SA, procés que permetria que els seus actuals accionistes poguessin passar a tenir participacions en el capital de la nova capçalera del grup o, opcionalment, una compensació econòmica que resultaria en la venda de la part proporcional de les seves accions.
La Junta General d'Accionistes Extraordinària ja ha estat convocada per prendre els acords rellevants per a la implementació del procés de reestructuració acordat. A més, aquests acords compten ja amb respatller accionarial majoritari.
Amb la implementació d'aquesta reestructuració, que previsiblement es conclourà a principis del quart trimestre del l'any, Codere espera assegurar el futur de la companyia.