Cineworld s'enfonsa un 30% després d'anunciar el tancament dels seus cinemes al Regne Unit i els EUA

La suspensió temporal de l'activitat a les sales afectarà 45.000 treballadors de la companyia

Per

Europa Press | 05 oct, 2020

Actualitzat : 17:17

La cotització de les accions de Cineworld, la segona major cadena de cinemes del món, es desploma al voltant d'un 30% a la borsa de Londres, després que la multinacional hagi anunciat la suspensió temporal de les operacions de totes les seves sales als Estats Units i el Regne Unit, els dos principals mercats de l'empresa.

D'aquesta manera, Cineworld tancarà temporalment els seus 536 cinemes Regal als Estats Units i suspendrà les activitats en les seves 127 cinemes Cineworld i Picturehouse al Regne Unit des del 8 d'octubre de 2020, la qual cosa afectarà uns 45.000 treballadors de la companyia.

Com que els grans mercats estatunidencs, particularment Nova York, van romandre tancats i sense oferir cap orientació sobre el moment de la reobertura, els estudis s'han mostrat poc inclinats a estrenar pel·lícules, de manera que Cineworld no pot proporcionar als clients als EUA i el Regne Unit la varietat de pel·lícules comercials necessària perquè considerin tornar als cinemes amb el teló de fons de la Covid-19, va indicar la companyia.

En aquest sentit, Cineworld va precisar que comunicarà en el moment apropiat qualsevol pla futur per reprendre les seves operacions en aquests mercats, una vegada que hi hagi una perspectiva més concreta sobre el seu estat de reobertura i els estudis cinematogràfics puguin tornar a fer estrenes.

"Aquesta no és una decisió que hàgim pres a la lleugera. Vam fer tot el que estava al nostre abast per a donar suport a reobertures segures i sostenibles a tots els nostres mercats", va apuntar Mooky Greidinger, conseller delegat de Cineworld.

Cineworld va tancar el primer semestre de l'any amb unes pèrdues de 1.582,5 milions de dòlars (1.359 milions d'euros), que contrasta amb els guanys de 117,4 milions de dòlars (100,8 milions d'euros) del mateix període de l'exercici anterior.

Els 'números vermells' es corresponen amb la inflada caiguda de la facturació com a resultat de les mesures aprovades per frenar l'expansió de la pandèmia de Covid-19. En concret, els ingressos es van situar en 712,4 milions de lliures (611,6 milions d'euros), la qual cosa suposa una caiguda de més del 66% en comparació amb el primer semestre de 2019.

Últimas noticias