Cepsa adjudica a Técnicas Reunidas la seva planta de biocombustibles de Huelva de 1.000 milions

La nova planta tindrà una capacitat de producció flexible de 500.000 tones de dièsel renovable i SAF

Per

Bolsamania | 25 abr, 2023

Cepsa ha adjudicat a Técnicas Reunidas el contracte per a l'elaboració de l'enginyeria de detall de la planta de biocombustibles de segona generació (2G) més gran del sud d'Europa que la companyia posarà en marxa al costat de Bio-Oils, mitjançant una inversió de fins a 1.000 milions d'euros, al Parc Energètic La Rábida (Huelva).

La nova planta, que utilitzarà deixalles agrícoles i olis usats de cuina com a primera matèria, comptarà amb dues unitats de pretractament i tindrà una capacitat de producció flexible de 500.000 tones de dièsel renovable i SAF (combustible sostenible per a l'aviació), destinada al transport aeri, marítim i terrestre.

Técnicas Reunidas desenvoluparà l'enginyeria, la gestió de compres i el suport a la gestió de la construcció d'aquesta instal·lació. En concret, l'abast dels treballs adjudicats a Técnicas Reunidas inclou la unitat de combustibles renovables (RFU), la unitat de regeneració d'amines (ARU) i la unitat d'aigües àcides (SWS), així com el que fa referència a les unitats de generació de serveis, les interconnexions, el parc de tancs d'emmagatzematge i les instal·lacions de càrrega i descàrrega de vaixells i cisternes.

Técnicas Reunidas assignarà un equip de més de 180 professionals experts i dedicarà unes 500.000 hores de personal altament qualificat per realitzar l'enginyeria en totes les fases i els serveis de compres d'equips i materials del projecte, amb suport a la gestió de la construcció a requeriment de Cepsa, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Emilia Arias, directora de Tecnologia de Técnicas Reunidas, ha subratllat que amb aquesta adjudicació, Técnicas Reunidas reforça la seva posició a l'àmbit de l'economia circular. Aquests serveis contribuiran a definir aquesta planta emblemàtica, que té un alt contingut tecnològic. Aquest projecte s‟emmarca en l‟estratègia posada en marxa per Técnicas Reunidas per a l‟increment de contractes per serveis”.

“Confiem aquest projecte a Técnicas Reunidas, experts en enginyeria de grans projectes industrials, com el que desenvoluparem a Huelva, que serà la planta de biocombustibles 2G més gran del sud d'Europa. En aquesta instal·lació, que comptarà amb la darrera tecnologia disponible, produirem 500.000 tones de dièsel renovable i SAF de manera flexible per descarbonitzar l'aviació, el transport marítim i terrestre”, ha destacat José Manuel Martínez, director de Tecnologia de Cepsa.

Els combustibles sostenibles desenvolupats en aquesta nova planta evitaran l'emissió d'1,5 milions de tones de CO2 anuals, cosa que equival al 30% de les emissions de la província de Huelva.

Últimas noticias