Cellnex i Viscofán: l'aspecte "boníssim" de les dues 'rara avis' de l'Ibex

Pugen més d'un 30% i d'un 15%, respectivament, malgrat la crisi del coronavirus

Per

Bolsamania | 23 abr, 2020

Cellnex i Viscofán pugen més d'un 30% i més d'un 15% des de principis d'any, respectivament. És a dir, no sols aconsegueixen cotitzar en positiu en l'acumulat de 2020 sinó que, a més, avancen amb força enmig d'una crisi del coronavirus que manté la resta de valors del selectiu espanyol en vermell. Hi ha un tercer títol que també puja des de gener, Grifols, amb una revaloració considerablement menor, d'un 2%. Els altres 32 valors de l'índex retrocedeixen, amb una dotzena d'aquests desplomant-se entre un 40% i un 60%.

Tant Cellnex, com Viscofán i Grifols presenten un aspecte tècnic "boníssim", segons César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "Cellnex està trencant els màxims històrics. Que un títol superi els màxims històrics, tal com està la situació, ho diu tot. Pot arribar tranquil·lament fins als 55 euros", explica Nuez.

Cellnex va ser el millor valor de l'Ibex al 2019. Es va disparar un 80% a mesura que va anar anunciant compres dins del seu pla per anar creixent i convertir-se en un gegant del sector de les infraestructures de telecomunicacions. El seu principal catalitzador continua sent la culminació de noves adquisicions, per a la qual cosa disposa de més de 2.000 milions. Aquesta mateixa setmana, Cellnex ha anunciat que té llum verda de les autoritats britàniques per a la compra de la divisió de telecomunicacions de Arqiva. La setmana passada va comunicar l'adquisició de les 2.400 torres de la portuguesa NOS per un total de 550 milions. La companyia continua amb els seus plans per continuar creixent malgrat la crisi i el mercat el valora. El 7 d'abril va comunicar a la CNMV que manté la seva previsió de resultats per a 2020.

Viscofán ha anunciat que desemborsarà un total de mig milió d'euros en primes per als seus empleats pel seu compromís amb l'empresa durant la crisi. És a dir, pagarà a cadascun dels seus 500 treballadors 1.000 euros per a agrair-los el seu esforç, ja que la seva presència és "indispensable" per a la continuïtat d'una activitat de caràcter essencial en aquests moments.

Viscofán publica els seus resultats del primer trimestre d'enguany aquest mateix divendres. Serà interessant comprovar l'impacte del coronavirus en aquests. L'empresa es dedica als embolcalls de productes carnis i caldrà veure en quina mesura els productes que desenvolupa s'estan venent durant aquesta quarantena.

Des d'una perspectiva tècnica, Viscofan s'acosta, després de pujar més d'un 10% l'última setmana, als màxims anuals que té en els 54,90 euros. "Si trenca aquests màxims, podria seguir tranquil·lament fins als 58 euros", anticipa César Nuez.

Grifols s'ha situat en positiu aquest any gràcies fonamentalment a un salt del 6% que va registrar el dimarts després de publicar resultats. El seu benefici va pujar un 63% durant el primer trimestre, sense impacte negatiu pel coronavirus, sinó més aviat el contrari. La biofarmacèutica treballa per lluitar contra el virus, i ha anunciat que preveu tenir llest un test de detecció al maig i un tractament al juliol. Les alces del dimarts, no obstant això, es van veure contrarestades per les caigudes inflades d'aquest dimecres, després que JP Morgan en rebaixés el consell a 'neutral' des de 'sobreponderar' i el seu preu fins a 33 euros des de 34 euros. En opinió del banc nord-americà, "la seva valoració actual no reflecteix les amenaces que afronta a llarg termini".

Tècnicament, l'aspecte de Grifols també és "molt bo". "Està atacant també màxims històrics, que té als 34,31 euros. Si els trenca, pujaria fins als 40 euros", assenyala Nuez.

Últimas noticias