Cellnex tanca la compra dels actius de CK Hutchison a Itàlia

Consolida ja 18.600 emplaçaments del total de 24.600 inclosos Cellnex Telecom ha donat a conèixer aquest dijous el tancament de la compra dels actius de torres de telecomunicacions de CK Hutchison a Itàlia (aproximadament 9.100 emplaçaments), després d'aconseguir llum verda per a l'operació de l'autoritat italiana de la competència (Autorità Garant della Concorrenza ), que va donar el seu vistiplau el passat 17 de juny.a l'acord

Per

Bolsamania | 01 jul, 2021

Cellnex Telecom ha donat a conèixer aquest dijous al tancament de la compra dels actius de torres de telecomunicacions de CK Hutchison a Itàlia (aproximadament 9.100 emplaçaments), després d'aconseguir llum verda per a l'operació de l'autoritat italiana de la competència (Autorità Garant della Concorrenza), que va donar el seu vistiplau el passat 17 de juny.

Itàlia és el cinquè país -després dels tancaments d'Àustria, Dinamarca, Irlanda i Suècia anunciats a principis d'any- dels sis que cobreix l'acord amb CK Hutchison, que, com recorda Cellnex en una nota, va ser anunciat el passat 12 de novembre. Amb això, la companyia consolida ja 18.600 emplaçaments del total de 24.600 inclosos a l'acord, quedant pendent únicament el tancament de l'acord al Regne Unit, una cosa prevista per a la primera meitat de 2022.

L'operació arribava al seu conjunt a un valor de 10.000 milions d'euros i els acords contemplen, així mateix, el desplegament de fins a 5.300 nous emplaçaments (900 d'ells a Itàlia) durant els pròxims vuit anys, cosa que suposarà una inversió addicional de 1.100 milions d' euros.

Amb el tancament d'aquesta operació, Cellnex passa a operar a Itàlia un total de 20.000 torres de telecomunicacions, a les quals cal afegir altres 3.000 torres més a desplegar fins al 2030, així com un total de 2.194 nodes DAS (Distributed Antenna System). El país es convertirà així en un dels principals mercats de la companyia per volum d'actius gestionats.

Últimas noticias