Cellnex puja per la possible venda d'una participació minoritària de la seva filial polonesa

Polònia suposa el 14% de les torres actuals de la companyia

Per

Bolsamania | 23 gen, 2024

Cellnex puja aquest dimarts un 1% a l'IBEX, i és un dels millors valors del selectiu, després que s'hagi conegut que explora la possible venda d'una participació minoritària a la seva filial polonesa.

La notícia sobre l'operació que es planteja l'espanyola ha estat recollida per Reuters, que cita quatre fonts properes a les converses. Si finalment Cellnex duu a terme aquesta venda (Polònia suposa el 14% de les torres actuals de la companyia), seria la quarta que escomet l'operador de torres de telefonia mòbil durant els últims mesos en el seu intent de reduir-ne el deute.

Segons sembla, les converses que s'estan duent a terme per a la desinversió, que es podria concretar abans de l'estiu, farien que l'acord subscrit valorés la unitat polonesa per sobre dels 3.000 milions d'euros excloent-ne el deute, segons dues fonts.

De moment no hi ha res tancat, i les fonts esmentades per l'agència han avisat que les converses podrien no arribar a bon port. En qualsevol cas, Cellnex ha decidit comptar amb el suport d'assessors de la talla de JP Morgan o BNP Paribas perquè avaluïn aquesta operació.

Però també perquè busquin finançament amb vista a un possible acord amb Iliad Group a Polònia. En concret, Cellnex i Iliad estan en converses perquè l'espanyola ampliï la infraestructura de telecomunicacions que gestiona per a Iliad al país.

Cal recordar que Cellnex controla més de 15.000 centres operatius a Polònia, on opera des del 2021. De fet, Polònia és el país més gran inclòs al negoci 'resta d'Europa' de Cellnex, del qual s'exclouen França, Itàlia i Espanya.

Aquest negoci va generar 1.000 milions d'euros de guanys ajustats abans d'interessos, impostos, depreciació i amortització fins al setembre del 2023, un augment interanual del 27%, segons els darrers resultats publicats per l'espanyola.

A Polònia, a més, Cellnex tenia prevista una inversió estimada de 1.400 milions d'euros el setembre del 2023, sense considerar cap inversió addicional lligada al potencial acord amb Iliad.

Els experts de Sabadell comenten que és, en qualsevol cas, d'una notícia d'"impacte limitat", ja que "per ara es tracta únicament d'una possibilitat que s'haurà de materialitzar i l'impacte de la qual dependrà finalment del preu de venda" d'aquestes operacions poloneses. Mantenen el consell de comprar sobre el valor, i també el preu objectiu de 46,56 euros que atorguen als seus títols.

Per part seva, des de Renta 4 expliquen que la venda de minoritaris "sempre ha estat una opció que s'ha estudiat per aconseguir fons que permetin dur a terme una acceleració de la seva reducció de deute".

"Veurem si aquesta transacció es formalitza i a quins preus", diuen, i esperen que l'entrada d'un altre accionista no porti Cellnex "a perdre independència en la gestió, factor que sempre hem destacat com una de les principals fortaleses del grup".

Els analistes d'aquesta empresa recorden també que en les seves darreres anàlisis han destacat que Cellnex "té capacitat per si mateixa per reduir el palanquejament a través dels fluxos de caixa que genera, ja que no té, a curt termini, grans necessitats de capital (sense venciments rellevants fins al 2026)".

Per això, diuen, caldrà veure si aquestes possibles desinversions "permeten cristal·litzar valor i fins i tot dur a terme una estratègia a curt termini de recompra d'accions sense necessitat de tensionar la seva estructura financera a mitjà termini", apunten. A Renta 4 han reiterat la seva visió positiva sobre el valor, al qual atorguen un consell de sobreponderar i un preu objectiu de 46 euros.

Últimas noticias