Cellnex posa el focus a Itàlia, el Regne Unit i Espanya per continuar amb el seu 'ral·li' inversor

El grup recalca que prefereix créixer als països on ja opera més que no pas obrir nous mercats

Per

Bolsamania | 22 jul, 2020

Actualitzat : 16:49

Gairebé 4.000 milions d'euros d'inversió durant l'últim exercici i perspectiva de continuar amb l'expansió l'any en curs. Cellnex té clar que continuarà creixent, a tenor de les paraules del seu conseller delegat, Tobías Martínez, durant la junta d'accionistes celebrada aquest dimarts. Però hi ha països on va posar més l'accent que en no pas altres, per l'interès que desperten en la multinacional. Entre ells, el Regne Unit i Itàlia. I també Espanya.

El gestor d'infraestructures de telecomunicacions assegura que la seva prioritat són els mercats on ja té presència. "Sempre insistiré en això", va assegurar Martínez en una trobada virtual amb mitjans de comunicació després de la junta. Es referia a Països Baixos, França, Suïssa, Portugal i Irlanda i els tres ja citats.

"Abans d'entrar en altres mercats, la nostra prioritat és reforçar la relació amb clients que ja tenim", va explicar. "La consolidació de cada país és l'opció número u. Una altra cosa és que considerem totes les operacions, també a països on no operem encara [com Europa de l'Est], però ens han d'encaixar", va argumentar.

Quant als mercats on esperar moviments corporatius, Espanya n'és un. "A Espanya es poden fer coses, sí. Continuem pensant que hi ha projectes", va indicar el CEO als mitjans. Això sí, no va posar data, perquè va indicar que "els ritmes" són una cosa diferent.

A més, cal tenir en compte que Tobías Martínez va descartar una possible fusió amb Telxius, l'operador de torres de telecomunicacions i cable submarí controlat per Telefónica, perquè Cellnex només obre la porta a adquisicions en les quals tingui el control, no a les financeres.

SENSE POR AL BREXIT

Quant als altres dos mercats europeus on va posar el focus durant la seva intervenció a la junta, Martínez va recalcar que el Regne Unit és una prioritat en la qual no influeix el Brexit. "És la segona economia d'Europa, és estratègic". I, sobre el mercat transalpí, una cosa similar. "A Itàlia encara podem fer més coses". Cal recordar que la família Benetton és accionista de referència de Cellnex i considera aquesta empresa estratègica, més encara després del seu pas enrere en el negoci de les autopistes italià, on rebaixarà la seva participació via Autostrade.

Cellnex mira a llarg termini quan es tracta d'inversions (té 4.000 milions d'euros en liquiditat per continuar afrontant-les) i també en borsa; el seu CEO va apuntar que, més que en els màxims històrics que està superant la companyia, la seva mirada està posada en l'evolució a futur, alçant la vista.

Últimas noticias