Cellnex paralitza la venda d'una participació del seu negoci a Polònia
Sabadell creu que l'impacte serà limitat fins a saber si la paralització és definitiva o no
Les accions de Cellnex cotitzen amb pèrdues contingudes aquest dilluns després que s'hagi sabut que podria haver paralitzat la venda d'una participació en el negoci polonès, valorat en més de 3.000 milions d'euros (fins a 4.000 milions d'euros, incloent-hi el deute).
Segons publica Bloomberg, la possible venda de la participació s'ha pausat després d'haver-se estancat un intent de negociar un acord entre dos clients de telecomunicacions per construir una xarxa a Polònia. Amb tot, la companyia encara no hauria pres cap decisió definitiva i les negociacions per dur a terme aquesta venda encara es podrien reprendre.
En aquest sentit, Cellnex podria haver condicionat qualsevol desinversió que Play Communications acceptés construir una xarxa activa compartida amb el seu rival Polkomtel utilitzant la infraestructura de Cellnex, segons aquestes fonts. La venda de la participació hauria proporcionat a Cellnex els fons necessaris per continuar desenvolupant la xarxa.
Cal recordar que Cellnex controla més de 15.000 centres operatius a Polònia, on opera des del 2021. De fet, Polònia és el país més gran inclòs al negoci 'resta d'Europa' de Cellnex, del qual s'exclouen França, Itàlia i Espanya. Aquest negoci va generar 1.000 milions d'euros de guanys ajustats abans d'interessos, impostos, depreciació i amortització fins al setembre del 2023, un augment interanual del 27%, segons els darrers resultats publicats per l'espanyola.
Pels experts de Banc Sabadell, la notícia és clarament "negativa", ja que retarda la reducció de deute. Tot i això, aquests analistes assenyalen que tindria un impacte "limitat" fins a saber si la paralització és definitiva o no.
Quan es van conèixer aquests plans el gener passat, aquests estrategs assenyalaven que l'impacte dependria del preu de venda de la filial polonesa. La companyia catalana manté el consell de sobreponderar sobre el valor i també el preu objectiu de 45,2 euros que atorguen als seus títols.
La cotitzada va vendre el seu negoci a Àustria (On Tower Àustria) per 803 milions al començament d'agost a un consorci format per Vauban Infrastructure Partners, EDF Invest i MEAG. Cellnex operava a Àustria des de principis del 2021, quan va tancar l'adquisició dels emplaçaments de CK Hutchison al país, en el marc de l'acord per adquirir la cartera d'infraestructures de CK Hutchison a sis països europeus, entre els quals figurava Àustria. Els analistes van rebre de manera positiva aquesta operació.