Cellnex lidera l'BEX després dels resultats: emet 1.000 milions en bons convertibles
Els experts destaquen el creixement orgànic "molt sòlid"
Cellnex lidera aquest divendres l'IBEX, amb pujades superiors al 3%, després de presentar ahir els resultats del primer semestre. Diuen els experts de Renta 4 que el creixement orgànic "segueix sent molt sòlid", i destaquen les possibles desinversions per accelerar el despalanquejament.
Els ingressos del semestre van créixer el 18,4%, fins als 2.001 milions, mentre que l'EBITDA va augmentar fins als 1.490 milions (+16,2%). La companyia, no obstant, va augmentar les pèrdues fins als 193 milions des dels 170 milions del mateix període de fa un any.
"Els ingressos han crescut en línia amb les estimacions (...) gràcies a la consolidació de les torres adquirides, la inflació i un creixement orgànic dels punts de presència que se situa al 7,1%", expliquen des de Renta 4.
Afegeixen aquests analistes que un elevat nivell d'amortitzacions, superior a la nostra previsió, i la despesa financera més gran, millor del previst, porten a registrar unes pèrdues a nivell de benefici net en línia amb les seves estimacions.
Així mateix, assenyalen que continua "l'excel·lent generació de caixa", amb un creixement del 16% enfront del primer semestre del 2022 en el flux de caixa lliure recurrent palanquejat, en línia amb les previsions de Renda 4, amb increment del deute net fins als 20.748 milions, "lleugerament superior a la nostra previsió que recull les diferents adquisicions tancades que encara no teníem en compte".
No hi ha canvis a les guies 2023 i 2025. La companyia segueix compromesa amb l'estratègia de despalanquejament per a la qual no descarta la rotació d'algunes geografies completes, i l'obtenció de l'investment grade per part d'S&P, previsiblement el 2024. De cara al 2023, esperen assolir el breakeven al flux de caixa lliure.
EMET BONS CONVERTIBLES
El Consell d'Administració de Cellnex ha acordat una emissió de bons sènior convertibles per un import nominal total de 1.000 milions d'euros i venciment l'11 d'agost del 2030, segons ha comunicat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Els fons nets de l'emissió serviran per finançar recompra concurrent, a més de per a fins corporatius generals "en la mesura que excedeixin de l'import de la recompra concurrent".
L'emissió acordada és de bons sènior, no garantits i convertibles en i/o bescanviables per accions ordinàries de la societat, amb exclusió del dret de subscripció preferent dels accionistes.
L'emissió, adreçada només a inversors professionals, incloent-hi els titulars de Bons 2026, consisteix en bons amb un import nominal de 100.000 euros i s'emetran al 100% del valor nominal.
La companyia ha constatat que aprofita les condicions favorables de mercat per estendre el venciment mitjà del deute mitjançant l'emissió d'aquest nou bo convertible a llarg termini.