Cellnex ingressa 631 milions amb la venda de 2.353 emplaçaments a França

Com a part dels acords aconseguits amb Phoenix Tower International i Bouygues Telecom

Per

Bolsamania | 06 set, 2023

Cellnex Telecom ha anunciat aquest dimecres la venda a França de 2.353 emplaçaments a Phoenix Tower International (PTI) i a la aliança d'empreses de PTI i Bouygues Telecom, una transacció que li ha permès l'ingrés de 631 milions d'euros.

La desinversió d'aquests actius es produeix en el marc dels acords assolits amb aquestes companyies a principis del 2022 per a la cessió d'un total de 3.226 emplaçaments –a tancar en un període de trenta mesos– d'acord amb les condicions (remeis) establertes per l'Autoritat Francesa de la Competència (FCA) després de la compra d'Hivory per part de Cellnex el 2021.

L'operació inclou, segons ha explicat l'entitat, 150 emplaçaments executats al primer semestre de l'any, 225 executats l'1 d'agost i 1.978 emplaçaments al tancament d'agost. "Cellnex destinarà aquests ingressos a reduir deute, en línia amb els objectius fixats el novembre del 2022 focalitzats en el creixement orgànic i la consecució del grau d'inversió per part de S&P", ha afegit.

Aquests emplaçaments -situats a zones urbanes- procedeixen de la cartera d'actius que Cellnex gestiona per als seus clients a França. El tancament de la cessió dels aproximadament 870 emplaçaments restants es preveu durant l'any 2024.

Cellnex gestiona a França un total de 30.000 emplaçaments, incloent-hi desplegaments previstos fins al 2030, per a tres dels grans operadors mòbils que operen al país (Bouygues Telecom, Free i SFR).

"França continua sent un dels principals mercats de la companyia per volum de negoci i actius gestionats", ha conclòs la companyia.

Últimas noticias