Cellnex cau després d'anunciar una ampliació de capital de 1.200 milions

Té la finalitat de "reforçar" recursos propis i finançar el seu creixement mitjançant adquisicions

Per

Europa Press | 28 feb, 2019

CELLNEX TELECOM

17:35 04/10/24

  • 36,30
  • -0,52%-0,19
  • Max: 37,28
  • Min: 36,08
  • Volume: -
  • MM 200 : 33,57

Cellnex llençarà una ampliació de capital de 1.200 milions d'euros amb la finalitat de "reforçar" els seus recursos propis i finançar la seva estratègia de creixement mitjançant adquisicions, segons ha informat la companyia d'antenes de telefonia mòbil. Les seves accions cedeixen gairebé un 5% durant la sessió d'aquest dijous.

La companyia participada per la família Benetton emetrà 67 milions d'accions a 17,89 euros per acció, preu que implica un descompte del 24,4% respecte al de 23,66 euros per títol al qual l'empresa va tancar la sessió de borsa de dimecres.

En el marc de l'operació, els Benetton i els seus socis en Cellnex (Adia i GIC) injectaran els 358 milions d'euros que li corresponen en virtut de la participació del 29,9% que tenen en el capital de la companyia, el mateix que CriteriaCaixa, que acudirà a l'ampliació amb el seu 6%, percentatge que implica aportar-hi 72 milions d'euros.

En el marc de l'operació, els Benetton i els seus socis en Cellnex (Adia i GIC) hi injectaran els 358 milions

Cellnex preveu invertir els fons que obtingui amb l'ampliació en la seva estratègia de creixement mitjançant compres d'actius, segons ha detallat en un comunicat.

La companyia aborda aquesta nova política d'expansió, ja que des de la seva constitució i sortida a borsa el 2015, com la llavors filial d'Abertis, ha executat inversions per uns 4.000 milions per fer-se amb 21.500 antenes de telefonia que el portaran a comptar amb una cartera total de 29.000 instal·lacions d'aquest tipus repartides per sis països d'Europa.

L'ampliació arrenca aquest divendres, 1 de març, quan comença el període de subscripció preferent de les noves accions que s'estendran durant quinze dies.

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha destacat el reforç de recursos propis que suposarà l'ampliació per a la companyia, "que comptarà amb més fortalesa per finançar el seu creixement al mateix temps que s'analitzen noves oportunitats".

En aquest sentit, el primer executiu ha avançat que la companyia analitza oportunitats de creixement en pràcticament tots els mercats on ja opera, "sense deixar d'estar atents a projectes que puguin sorgir en altres països a Europa".

A més, Cellnex té també fons a "l’important vector de creixement relatiu a l'ecosistema d'infraestructures associades amb el desplegament del 5G".

Últimas noticias