Carlsberg compra l'empresa de begudes no alcohòliques Britvic per 3.300 milions de lliures

L'operació ha tirat endavant després de ser millorada

Per

Bolsamania | 08 jul, 2024

Actualitzat : 10:44

Els Consells d'Administració de Carlsberg i Britvic han anunciat aquest dilluns que han arribat a un acord sobre els termes d'una oferta en efectiu que farà Carlsberg UK Holdings Limited, una subsidiària totalment propietat de Carlsberg, per adquirir la totalitat del capital social de Britvic, una empresa internacional de begudes no alcohòliques.

L'adquisició de Britvic valora tot el capital social emès i per emetre de Britvic en aproximadament 3.300 milions de lliures esterlines sobre una base totalment diluïda i un valor empresarial implícit d'aproximadament 4.100 milions de lliures esterlines.

L'acord suposa una millora de l'anterior proposta de Carlsberg, al voltant de 3.100 milions de lliures.

Segons els termes de l'adquisició, els accionistes de Britvic tindran dret a rebre 1,315 penics per cada acció de Britvic, que comprèn 1,290 penics en efectiu i un pagament de dividend especial per cada acció de Britvic que s'espera que sigui retribuït per Britvic abans de la conclusió de l'operació.

Aquestes quantitats representen un múltiple implícit de valor empresarial d'aproximadament 13,6 vegades l'EBITDA ajustat reportat de Britvic de 303 milions de lliures esterlines per al període de 12 mesos finalitzat el 31 de març del 2024.

La directiva de Britvic té la intenció de recomanar de manera unànime que els accionistes de l'empresa votin a favor de l'operació, que està condicionada, entre altres coses, a l'aprovació de la majoria requerida dels accionistes de Britvic a la Junta General, així com a les aprovacions regulatòries pertinents.

Britvic és el principal soci de PepsiCo al Regne Unit i Irlanda, amb drets exclusius per fabricar, embotellar i vendre marques com Pepsi, 7UP i Lipton Ice Tea. Britvic també posseeix diverses marques pròpies, incloent-hi Robinsons, Tango, Fruit Shoot, J2O i Aqua Libra.

Britvic és el proveïdor més gran de begudes no alcohòliques amb marca pròpia i el segon proveïdor més gran de begudes carbonatades amb marca pròpia a Gran Bretanya. A més, és líder a la indústria a Irlanda amb marques com MiWadi i Ballygowan; a França, amb marques com Teisseire, Pressade i Moulin de Valdonne; ia Brasil, amb marques com Maguary, Bela Ischia, Extra Power i Dafruta.

Últimas noticias