Capital Group, accionista destacat de Grifols, ven accions després de l'escàndol

També ha prestat 2 milions de títols a especuladors baixistes

Per

Bolsamania | 12 gen, 2024

Capital Group, un dels principals accionistes de Grifols, ha reduït la seva participació al capital del grup farmacèutic després de l'escàndol per les pràctiques comptables de la companyia.

Capital Group, un dels fons d'inversió més importants del món i accionista històric de la companyia, controlava el 5,659% del capital des del febrer del 2022. La seva presència al capital es remunta al 2010, quan hi va declarar una participació superior al 3%.

El 2012, va arribar a tenir una participació propera al 15%, que posteriorment va anar reduint de nou fins al 3% el 2019. No obstant això, va anar elevant la seva presència fins a l'esmentat 5,659% fins al febrer del 2022.

Tot i això, ara Capital Group ha decidit de nou reduir la seva presència a Grifols, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, després de la crisi oberta per l'atac baixista de Gotham City Research.

En concret, si abans controlava directament el 5,659% del capital a través d'una cartera de 24,11 milions d'accions, ara hi declara una participació del 5,104% que s'articula de manera diferent, en una operació comunicada al regulador aquest dijous, 11 de gener.

D'una banda, declara el 4,635% del capital mitjançant una cartera de 19,75 milions d'accions, i un altre 0,469% del capital mitjançant "drets de recuperació d'accions ordinàries prestades", que pugen a 2 milions de títols. Això implica que ha venut al mercat uns 2,36 milions d'accions de Grifols.

A més, el préstec d'accions sol fer-se a inversors baixistes per fer operacions en curt sobre els títols de Grifols, a canvi d'una comissió per prestar aquests títols.

Últimas noticias