CaixaBank presentarà el seu Pla Estratègic 2025-2027 el 19 de novembre

Bank of America afirma que "serà un catalitzador clau"

Per

Bolsamania | 01 oct, 2024

CaixaBank ha anunciat aquest dimarts que presentarà el seu Pla Estratègic 2025-2027 el proper 19 de novembre, en una reunió amb inversors institucionals i analistes que se celebrarà a Madrid a partir de les 9 del matí.

Els analistes de Bank of America afirmen que aquesta presentació "serà un catalitzador clau" per a les accions de CaixaBank, que la setmana passada van marcar màxims històrics.

Tot i això, des que divendres passat les dades d'inflació d'Espanya i França es van situar per sota del que s'esperava (aquest dilluns també les d'Alemanya), el mercat ha començat a descomptar que el Banc Central Europeu (BCE) baixarà els tipus de interès en la reunió del 17 d'octubre, cosa que ha desencadenat una correcció als bancs domèstics, més sensibles a l'evolució dels interessos.

En qualsevol cas, Bank of America, que aconsella comprar CaixaBank, amb una valoració de 6,30 euros, assenyala que l'entitat confia a contrarestar la baixada esperada dels tipus amb més concessió de crèdit.

Després de reunir-se amb representants de l'entitat i d'altres directius de banca espanyols en una conferència financera celebrada fa unes dates escasses, aquests analistes expliquen que l'evolució del marge d'interessos de CaixaBank i dels bancs domèstics "dependrà cada vegada més dels volums".

"L'originació de préstecs s'ha acostat a un punt d'inflexió clau, amb un impuls positiu tant en el consum com en les hipoteques. En general, el despalanquejament a Espanya ha donat com a resultat que la relació deute de les llars/PIB es redueixi al 50% des del màxim del 90% el 2010 i, de manera semblant, per a les empreses, al 80% des del 130%”, afegeixen aquests experts.

"Caixabank ara espera que els volums creixin en línia amb el PIB nominal a Espanya, cosa que brinda marge per a sorpreses positives", conclouen.

Abans de la presentació del seu Pla Estratègic, CaixaBank té previst presentar els resultats del tercer trimestre a finals d'octubre, encara que la data exacta encara no se n'ha confirmat.

En aquesta data, s'espera que l'entitat concreti el pagament del dividend previst per al mes de novembre, que oscil·larà entre el 30% i el 40% del benefici net del primer semestre del 2024.

En paral·lel, l'entitat també està portant un pla de recompra d'accions per valor de 500 milions d'euros.

Últimas noticias