CaixaBank "defrauda expectatives" amb els resultats del quart trimestre

En positiu, els analistes valoren anunciar un programa de recompra d'accions

Per

Bolsamania | 28 gen, 2022

CaixaBank ha "defraudat les expectatives" amb els resultats del quart trimestre del 2021, segons indiquen els experts de Bankinter en una primera valoració dels comptes.

"Les xifres del quart trimestre estan en línia amb les expectatives a nivell operatiu, però reflecteixen la pressió existent a marges", afirmen aquests analistes, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració de 3,18 euros per acció.

En aquest sentit, el marge d'interès va caure un 1,9% durant l'últim trimestre de l'any, fins als 1.559 milions d'euros.

Bankinter també destaca la "pèrdua de tracció comercial", amb una caiguda del 4,9% en la inversió creditícia davant del descens del 3,7% registrat als primers nou mesos de l'exercici.

Com a factors positius, aquests experts destaquen "la diversificació d'ingressos (assegurances i gestió d'actius), perquè les comissions pugen un 10,8%".

A més, comenten que "els índexs de qualitat creditícia són bons, amb la morositat continguda al 3,6%, amb una ràtio de cobertura elevada (63,0%). A més, la ràtio de capital CET1 puja fins al 13,17 % i permet implementar una política de remuneració atractiva per als accionistes”.

En aquest sentit, el factor més rellevant és el programa de recompra d'accions "per un import encara per determinar".

Últimas noticias