CAF subministrarà a London North Eastern Railway 10 trens per més de 500 milions

Les unitats estaran formades per 10 cotxes cadascuna

Per

Bolsamania | 09 nov, 2023

CAF ha estat seleccionat com a 'preferred bidder' per l'operador London North Eastern Railway (LNER) per al projecte de subministrament de 10 trens tri-mode que podran operar en mode elèctric, dièsel o amb bateries. El projecte també inclou els serveis de manteniment de les unitats esmentades durant un període de 8 anys. L'import de l'operació supera els 500 milions d'euros, i inclou tant el cost de compra dels trens per part de Porterbrook, que posteriorment llogarà les unitats a LNER, com el manteniment de les unitats que subministrarà CAF.

Les unitats estaran formades per 10 cotxes cadascuna i estan basades en la plataforma de CAF anomenada Civity UK, un tren dissenyat per a serveis intercity, que disposa dels últims avenços quant a seguretat, a més de complir amb les exigències més grans pel que fa al disseny interior i confortabilitat per al passatger, ha explicat la companyia en un comunicat.

La nova flota de vehicles que donarà servei a l'East Coast Main Line (ECML), operada per LNER, podrà circular tant als trams electrificats de la xarxa com a les rutes no electrificades.

Està previst que el muntatge final de les unitats es dugui a terme a la planta que CAF té a la localitat de Newport, a Gal·les. Aquesta planta, que es troba operativa des de setembre de 2018, compta actualment amb una plantilla de prop de 220 persones, i està dissenyada per a la fabricació de tot tipus de vehicles ferroviaris, realitzant-se tant les activitats de muntatge i acabat de vehicles, com totes les proves necessàries abans de la posada en servei.

CAF ha remarcat que aquest projecte confirma la seva aposta pel mercat ferroviari britànic, on ha desenvolupat durant els darrers anys diversos contractes amb diversos operadors com First Group, Arriva, Serco Group, West Midlands Trains, Transport for Wales, Transport for London o West Midlands Metro, projectes amb un volum global de més de 2.500 milions d'euros.

Últimas noticias