CAF fabricarà 18 trens regionals addicionals per 161 milions d'euros

És la primera comanda a la plataforma Coradia Polyvalent després de la seva adquisició aquest agost

Per

Bolsamania | 03 abr, 2023

El Grup CAF ha tancat un acord per fabricar 18 trens regionals addicionals de la plataforma Coradia Polyvalent per 161 milions dʻeuros. Són les primeres comandes d'unitats d'aquesta plataforma després de l'adquisició a l'agost juntament amb la planta de fabricació de Reichshoffen a França.

Els acords inclouen per una banda el subministrament d'11 trens addicionals per a la Regió de Nova Aquitània, al sud de França, i de l'altra el de 7 unitats que aniran al Senegal, en concret a l'Agència de Promoció d'Inversions i Grans Obres (APIX), dependent del Ministeri de Transports del país. A més, els termes contemplen la possibilitat d'incrementar el nombre de trens que cal lliurar en funció de les necessitats del client.

La realització dels projectes es durà a terme en consorci amb Alstom, que s'encarregarà d'aportar els equips de la unitat, mentre que CAF dissenyarà i fabricarà els trens, que es compondran per quatre cotxes, a la planta francesa de CAF situada a Reichshoffen, a la regió d'Alsàcia.

El Grup CAF ha destacat en un comunicat que aquests contractes li permetran incrementar la seva cartera de comandes a França fins als 2.400 milions d'euros, xifra que implica "un nivell històric que representa el 18% de la cartera del Grup i converteix França en un dels seus principals mercats per als propers anys”.

D'altra banda, també consideren que es consolida "el pla de càrregues industrials per a les plantes franceses" i es reforça la posició de l'empresa com a "referència i soci a llarg termini de les autoritats públiques locals, regionals i nacionals per al desenvolupament del transport" públic a França".

Actualment, CAF està subministrant 146 trens per a la línia de rodalies RER B de París, els 28 trens Intercités per a l'operador SNCF, que els destinarà a prestar servei a les línies París-Clermont i París-Limoges-Toulouse, o els tramvies per a les àrees metropolitanes de Montpeller i Marsella.

Finalment, el Grup CAF ha volgut assenyalar que aquest creixement reforça el seu Pla Estratègic 2026, que pretén incrementar les vendes a països clau com França, que és “un mercat de gran volum i activitat recurrent, així com amb un bon encaix estratègic amb la oferta de solucions CAF".

Últimas noticias