Brussel·les veu problemes de competència i refreda la fusió entre Orange i MásMóvil

La Comissió Europea té ara fins al 4 de setembre per prendre'n una decisió final

Per

Bolsamania | 27 jun, 2023

La fusió entre Orange i MásMóvil podria estar en perill. La Comissió Europea ha advertit les dues companyies que la fusió proposada podria reduir la competència al mercat i, en última instància, conduir a "augments significatius dels preus".

Segons consta a la declaració d'objeccions publicada per l'Executiu comunitari, a Brussel·les "li preocupa que la transacció proposada pugui reduir el nombre d'operadors de xarxa a Espanya, eliminant així una important pressió competitiva i un rival innovador als mercats minoristes espanyols de serveis de telecomunicacions mòbils, serveis d'Internet fix i paquets d'oferta múltiple (incloent-hi els convergents fix-mòbil)”.

Segons la Comissió, aquesta reducció de la competència podria donar lloc a “augments de preus significatius” per “als clients minoristes afectats a tot el mercat espanyol”.” Els efectes anticompetitius previstos són substancials fins i tot després de tenir en compte els possibles estalvis de costos, en un context en què la competència ha estat una força impulsora de la inversió i la qualitat dels serveis al mercat espanyol”, apunten.

Tot i això, cal destacar que Brussel·les no ha fet esment a la preocupació que li causava aquesta operació pels seus possibles efectes al mercat majorista i minorista.

La Comissió Europea té ara fins al 4 de setembre per prendre una decisió final i donar així el vistiplau o bloquejar aquest acord de fusió. L'acord va ser notificat inicialment el 13 de febrer passat, mentre que Brussel·les va obrir una investigació en profunditat el 3 d'abril passat.

Orange i MásMóvil són el segon i quart operador, respectivament, d'Espanya. La fusió entre les dues companyies donaria lloc al major operador del mercat nacional, amb importants marques com Yoigo, Jazztel, Simyo, Virgin o Pepephone que operarien sota el paraigua de la nova companyia.

Últimas noticias