Brufau (Repsol) demana amb urgència "mesures de xoc" per a impulsar la recuperació
Recorda que es requereix cautela en la gestió de les ajudes públiques
El president de Repsol, Antonio Brufau, ha considerat d'"extrema urgència" l'adopció de "mesures de xoc" per a una ràpida recuperació de l'economia i de l'ocupació davant l'actual crisi provocada per la Covid-19.
No obstant això, el directiu ha advertit de la necessitat de ser "especialment cautelós" amb determinats agents econòmics que "sedueixen amb cants de sirena anunciant comprar béns a l'arribada d'un nou model econòmic que aspira a nodrir-se amb el caliu del Boletín Oficial del Estado".
En la seva participació en un acte de presentació de la publicació 'Energia i Geoestrategia 2020', realitzada pel Comitè Espanyol del Consell Mundial de l'Energia (CECME) i el Club Espanyol de l'Energia (Enerclub), Brufau va assenyalar el paper "clau" que ha de jugar en aquesta reactivació de l'economia la indústria i la digitalització, "i més en un país com Espanya, el PIB del qual ha estat un dels més castigats a nivell europeu i mundial".
Per això, va demanar als estaments públics que "donin suport i reforcin" el paper del sector industrial, tecnològic i productiu. "De la mà de la indústria, amb la seva generació de productes de qualitat, i la innovació, podríem sortir reforçats d'aquesta crisi en la qual ens trobem", va dir.
En aquest sentit, el president de Repsol va considerar que la pandèmia ha posat de manifest "la ineficàcia" d'un model globalitzat en el qual la Xina "s'erigia com el gran fabricant que proveïa la resta del món", quan aplica "diferents regles" de mercat i producció de les dels països occidentals.
Noticia relacionada
Repsol emite 850 millones en bonos a cuatro años con un cupón en mínimos históricos“Crida l'atenció que mentre que el món entra en una gran recessió provocada pels efectes de la Covid, la Xina, el país en el qual s'inicia tot, surti reforçada com la gran guanyadora", va advertir.
"IMPERIOSA NECESSITAT" DE COMPTAR AMB UNA INDÚSTRIA FORTA
Així, va considerar que això ha demostrat "la imperiosa necessitat" de comptar amb un model industrial fort que garanteixi la seguretat de subministraments i de les reserves estratègiques i la competitivitat econòmica enfront d'altres agents.
Brufau, que va destacar els "esperançadors" avanços cap a la normalitat a Líbia, país en el qual el grup és present, després d'anys de conflicte social i polític, i el càstig econòmic també per la pandèmia a Llatinoamèrica, va assegurar que la situació econòmica mundial actual "ha suposat un punt i a part en la vida quotidiana".
"Les taxes de desocupació han experimentat un creixement exponencial que no observàvem durant la crisi de 2008, Les economies s'han enfonsat i els teixits industrials i productius estan tremendament afeblits. La conseqüència és una sacsejada en tots els sistemes energètics i en els equilibris geopolítics establerts abans de la pandèmia", va assenyalar sobre aquest tema.