BP perd 2.002 milions de dòlars el primer semestre i cau un 2% en borsa

La petroliera atribueix el resultat als preus baixos del cru en comparació amb períodes anteriors

Per

Bolsamania | 26 jul, 2016

Actualitzat : 10:56

La petroliera BP ha informat avui dimarts, abans de l'obertura del mercat, de pèrdues de 2.002 milions de dòlars (al voltant de 1.800 milions d'euros) durant els primers sis mesos de l'any, a causa dels baixos preus del petroli en comparació amb períodes anteriors. A la sessió, les accions retrocedeixen a Londres al voltant d'un 2%.

No obstant això, els resultats han millorat respecte als sis primers mesos de l'any anterior, si es compara el resultat brut dels dos últims exercicis, en disminuir les pèrdues brutes des 6.336 milions de dòlars el 2015 fins als 4.241 milions de dòlars la primera meitat d'aquest any, informa Efe.

ENTORN DIFÍCIL PER A LES PETROLIERES

Malgrat això, la facturació de l'empresa s'ha reduït durant el primer semestre fins a la xifra de 86.442 milions de dòlars, xifra que suposa un descens del 27,6% davant la primera meitat de l'any passat. Per la seva banda, l'empresa informa que el volum de costos ha disminuït des 85.412 milions de dòlars fins a 59.355 milions de dòlars. El nivell de palanquejament de BP ha augmentat en aquest entorn de dificultats per a les petrolieres. El deute net del gegant britànic ha passat de 24.800 milions fins a 30.900 milions, xifra que suposa un increment anual del 24,6%.

El conseller delegat del grup, Bob Dudley, ha reconegut en la presentació de les xifres trimestrals que el mercat actual és un desafiament per a la companyia, amb uns preus del petroli més reduïts que en anys anteriors, la qual cosa dificulta la rendibilitat del negoci. De fet, el preu mitjà del cru ha baixat des dels 62 dòlars fins als 46 dòlars per barril entre abril i juny.

Últimas noticias