BP, Mitsui, Shell i TotalEnergies controlaran el 40% del nou projecte GNL d'Adnoc

El projecte consta de dos trens de liqüefacció de GNL de 4,8 milions de tones anuals

Per

Bolsamania | 10 jul, 2024

Actualitzat : 18:34

BP, Mitsui, Shell i TotalEnergies rebran una participació del 10% cadascuna al projecte de Ruwais LNG d'Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc), que en conservarà una participació majoritària del 60%

L'acord ha estat signat pel Sultà Ahmed Al Jaber, director general i CEO del Grup Adnoc, Murray Auchincloss, CEO de BP, Kenichi Hori, president i CEO de Mitsui, Wael Sawan, CEO de Shell, i Patrick Pouyanné, president i CEO de TotalEnergies.

El projecte Ruwais LNG, actualment en desenvolupament, serà la primera instal·lació d'exportació de GNL a la regió de l'Orient Mitjà i al Nord d'Àfrica que funcionarà amb energia neta. Aprofitarà les darreres tecnologies i la intel·ligència artificial per minimitzar les emissions i impulsar l'eficiència.

El projecte consta de dos trens de liqüefacció de GNL de 4,8 milions de tones anuals amb una capacitat total de 9,6 milions de tones anuals.

La instal·lació duplicarà amb escreix la capacitat de producció de GNL d'Adnoc als Unió dels Emirats Àrabs fins al voltant de 15 milions de tones anuals, a mesura que l'empresa construeix la seva cartera internacional de GNL. La participació de BP, Mitsui, Shell i TotalEnergies en el projecte està subjecta a les autoritzacions regulatòries habituals.

D'altra banda, Adnoc ha signat diversos nous compromisos de venda de GNL a llarg termini amb socis internacionals, i ha elevat la capacitat de producció de GNL de Ruwais compromesa al 70%.

"BP s'enorgulleix d'unir-se a Adnoc en els seus plans per a Ruwais LNG, aprofundint la nostra associació estratègica de llarg termini. Aquest és un exemple més de la nostra inversió en el creixement del gas a l'Orient Mitjà mentre continuem enfortint el nostre negoci de GNL a nivell mundial", ha dit Murray Auchincloss, director executiu de BP.

"Mitsui creu que el GNL seguirà jugant un paper important per garantir un subministrament d'energia estable i respondre al canvi climàtic. El projecte de GNL de Ruwais amb baixes emissions de carboni s'alinea perfectament amb la nostra estratègia. Estem encantats de col·laborar amb Adnoc, amb qui hem mantingut una sòlida relació durant més de 50 anys, així com amb BP, Shell i TotalEnergies, els nostres socis globals de llarg termini a la indústria. Estem entusiasmats d'embarcar-nos en aquest nou viatge juntament amb els nostres socis i estem compromesos a contribuir al seu èxit", ha afegit Kenichi Hori, president i director executiu de Mitsui.

Per la seva banda, Wael Sawan, director executiu de Shell, ha assegurat estar “encantats de seguir desenvolupant la nostra associació de llarga data amb Adnoc a través del projecte Ruwais LNG. En línia amb la nostra estratègia de crear més valor amb menys emissions, estem invertint en capacitat addicional de GNL i fent créixer encara més la nostra cartera de GNL líder a nivell mundial, amb projectes energèticament eficients i competitius en carboni”.

Mentrestant, Patrick Pouyanné, president i director executiu de TotalEnergies, ha afirmat que estan "encantats d'unir forces amb el nostre soci Adnoc en el desenvolupament d'aquest nou projecte de GNL. L'any passat, a la COP28, TotalEnergies i Adnoc es van comprometre a liderar la Carta de Descarbonització del Petroli i el Gas per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la indústria. Amb Ruwais LNG, estem posant en pràctica aquest principi amb una de les plantes de GNL amb menys intensitat de carboni del món, cosa que permet que el gas natural exerceixi plenament el seu paper de combustible de transició".

Últimas noticias