Bogas demana reformar la tarifa regulada per protegir els clients de la volatilitat

El conseller delegat d'Endesa creu que la conjuntura no beneficia les companyies elèctriques

Per

Europa Press | 27 jul, 2021

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha demanat una "reforma" de la tarifa regulada com a mesura per protegir els consumidors domèstics d'electricitat de l'actual context d'alts preus al mercat majorista.

En aquest sentit, l'executiu de l'energètica ha afirmat que la companyia entén que, a més de les mesures que al curt i mig termini seran implementades pel govern espanyol, "hi ha altres més eficients i de caràcter estructural que es podrien portar a terme". "Singularment, la reforma de la tarifa regulada per protegir els clients domèstics de la volatilitat al mercat", va dir.

A més, va considerar que la conjuntura de mercat energètic a Espanya, amb el fort augment de preus al mercat majorista, "no està beneficiant a les companyies elèctriques com Endesa, ja que tenim venuda a clients energia a preus menors dels que està marcant el pool.

Respecte a la proposta de reduir la remuneració de les plantes nuclears, eòliques i hidroelèctriques operatives des d'abans de 2005 destruïnt-se els costos de CO2, Bogas va advertir que, segons ell, "està basada en fonaments erronis, com que aquestes instal·lacions estan totalment amortitzades, malgrat les ingents inversions realitzades en elles des de l'any assenyalat a l'avantprojecte de llei".

Per això, ha confiat que, després de les propostes de canvis al text de l'avantprojecte suggerides per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i com a fruit del procés de tramitació parlamentària en el qual totes les parts implicades seran escoltades, el resultat final sigui més raonable, especialment per a les instal·lacions nuclears i hidroelèctriques".

Últimas noticias