BofA inicia la cobertura de Grenergy amb consell de 'compra' i preu de 51 euros

Li atorga un potencial alcista proper al 71%

Per

Bolsamania | 17 jun, 2024

Els analistes de Bank of America han iniciat la cobertura de Grenergy, i ho han fet amb recomanació de compra i un preu objectiu de 51 euros, cosa que li atorga un potencial de pujada proper al 71% des dels nivells actuals de cotització de la companyia.

Des del banc destaquen que Grenergy està construint "el sistema d'emmagatzematge d'energia en bateries (BESS, per les inicials en anglès) més gran de Sud-amèrica i un dels més grans del món: Oasis d'Atacama".

"Si bé hi ha riscos d'execució inherents en comprar una petita empresa amb un abast canviant dràsticament (Atacama 1.400 milions de dòlars d'inversió enfront de 0.800 milions d'euros de capitalització de mercat), creiem que les recompenses superen els riscos", destaquen.

A més, subratllen que la companyia té "un bon historial a Xile", on "el perfil d'ingressos del projecte està assegurat (PPA híbrid + pagaments de capacitat) i els costos de les bateries continuen caient (les cotitzacions del sistema 2h de la Xina ja s'han reduït a la meitat aquest any), cosa que ofereix més avantatges”.

"La primera fase del projecte estarà operativa abans de final d'any i el finançament s'assegurarà aquest estiu, fites que haurien de cristal·litzar un valor que avui no està descomptat", afegeixen.

Els analistes de BofA creuen que aquest projecte pot ajudar a solucionar les mancances d'uns mercats energètics que, a Europa, "continuen enfrontant-se a riscos de canibalització a causa d'una penetració més gran de les energies renovables i de la creixent preocupació per les corbes d'ànec que impliquen una menor monetització dels actius".

"Xile ja hi és, amb diferencials entre les hores diürnes i nocturnes superiors a 50 dòlars/MWh+ des del 2021. Calculem un diferencial diari de 423 dòlars per a una bateria de 5 hores com la d'Atacama el 2024, suficient per cobrir més del 75% de la despesa de capital al primer semestre. Els aspectes econòmics complets són més complicats, però el nostre model d'Atacama per a Grenergy -amb suposats conservadors- ja produeix una TIR de l'11%, 330 pb per sobre del nostre WACC assumit", detallen.

Tot i això, no limiten el potencial de la companyia als seus projectes de Xile, ja que consideren que "es pot expandir amb èxit als EUA, així com buscar la hibridació al seu mercat intern espanyol".

"APETIT PER LES RENOVABLES"

A més d'iniciar la cobertura de Grenergy, a BofA també han mostrat la seva "gana per les renovables", i recorden que els principals noms del sector "han pujat més d'un 20% des dels seus mínims de març, impulsats per l'augment dels preus de l'energia (+35% des dels mínims de febrer), l'entusiasme pels centres de dades i les fusions i les adquisicions”.

Tot i això, recomanen "certa precaució", ja que "els riscos de canibalització segueixen sent motiu de preocupació, ja que a Europa hi ha 180 hores negatives més que l'any passat".

"A més, creiem que la recent reducció de les ambicions de creixement a tot el sector no es pot conciliar amb les elevades projeccions de creixement dels centres de dades. Per tancar la bretxa, esperem que la indústria comenci a buscar un millor emmagatzematge de la capacitat que ja existeix –a través de bateries– i l'oferta de 6.000 milions d'euros de Brookfield per Neoen anunciada el 30 de maig suggereix que aquest canvi ja està en marxa”, asseguren.

En concret, mostren especial interès en les empreses que aposten pel desenvolupament de bateries, i és que “la naturalesa intermitent de la generació renovable significa que l'emmagatzematge (a través de bateries) és necessari no només per suavitzar les càrregues, sinó també per abordar la monetització comercial".

"Els diferencials diaris d'energia ja s'han duplicat des de la guerra d'Ucraïna, cosa que ofereix oportunitats d'arbitratge per a les bateries. Els serveis auxiliars de la xarxa també són valuosos (i necessaris per enfortir les xarxes) i esperem que la regulació s'apliqui a més països. Els costos també estan baixant, i les cotitzacions de sistemes clau en mà de 2 hores a la Xina ja s'han reduït a la meitat aquest any”, conclouen.

Últimas noticias