BofA confia en el sector dels viatges: es rendeix davant de Ryanair i Accor i 'compra' IAG
El 2024 suposarà el retorn a la normalitat d'aerolínies i hoteleres
Bank of America (BofA) creu que el 2024 serà l'any en què el sector dels viatges torni a la normalitat. Les aerolínies i hotels europeus van superar l'Stoxx 600 en un 23% i un 42%, respectivament el 2023, a mesura que els guanys es van recuperar. I de cara al nou curs, esperen que la demanda es mantingui sòlida.
"Preveiem rendiments estables o més baixos per a les aerolínies a mesura que augmenta l'oferta, mentre que el RevPAR dels hotels continua creixent (encara que més lentament que el 2023) ja que el creixement de l'oferta és limitat", destaquen els estrategs de la entitat.
En aquest sentit, i després d'un any de pròspers viatges europeus el 2023 i un dòlar potencialment més feble el 2024, estimen que és probable que els nord-americans passin les vacances al país, "el que és un bon auguri per als hotels dels EUA, però suposa un obstacle per a les tarifes aèries transatlàntiques".
"Les valoracions dels hotels europeus estan ara en línia amb les mitjanes a llarg termini, mentre que les aerolínies encara tenen un descompte, cosa que resulta en un guany potencialment més gran del 30% per a aquestes accions", afegeixen des de la companyia.
Per això, esperen més retorns en efectiu per als accionistes d'aerolínies i hotels. Per a les aerolínies, el palanquejament ha disminuït significativament a mesura que van millorar els guanys i els fluxos d'efectiu, "cosa que va portar les empreses a restablir o anunciar plans per pagar dividends el 2024", puntualitzen a BofA.
En el cas dels hotels, les empreses estan més centrades a augmentar les recompres d'accions a més dels dividends. "Al nostre parer, un historial de devolució d'efectiu als accionistes hauria de donar suport a les valoracions i el rendiment de les accions dels dos sectors", valoren.
RYANAIR I ACCOR LES SEVES MILLORS OPCIONS
Les accions hoteleres van superar les aerolínies i l'Stoxx 600 el 2023, impulsades per la recuperació dels viatges a nivell mundial. El 2024, "veiem un potencial alcista més gran per a les aerolínies, ja que les valoracions es mantenen per sota de la mitjana a llarg termini del sector, ja que els inversors són pessimistes sobre les perspectives de les tarifes aèries", detallen a BofA.
En aquest sentit, des de l'entitat aposten per Ryanair i Accor com les millors opcions al sector.
"Ryanair (comprar) és la nostra primera elecció en aerolínies. L'empresa continua mostrant el millor rendiment operatiu de la seva classe i és líder en costos, cosa que permet un creixement rendible gràcies als guanys d'accions, juntament amb un balanç sòlid (efectiu net) de 2.000 milions d'euros a finals de l'any fiscal 24”, subratllen els analistes.
Pel que fa a Accor, que també aconsellen comprar, és la millor selecció en hotels. "Esperem que la desacceleració del creixement es vegi recolzada per la recuperació dels mercats emergents i un canvi positiu en la combinació cap al luxe i l'estil de vida", afegeixen.
"Les accions cotitzen a 9,5x EV/EBITDA i 13,5x P/E el 2024E, cosa que està per sota del seu historial de 10 anys, i té un descompte del 39% enfront dels seus parells amb pocs actius (IHG, Hilton i Marriott) el 2024 EV/EBITDA, que és més ampli que el descompte mitjà històric de 10 anys del 10%”, asseveren a BofA.
Així mateix, els experts de l'entitat segueixen recomanant comprar IAG, ja que "la forta demanda a tota la xarxa hauria de conduir a ingressos unitaris estables l'any fiscal 24 a mesura que la capacitat torni als nivells del 2019. Els costos unitaris haurien d'augmentar lleugerament any rere any en els costos no relacionats amb el combustible. Veiem un desavantatge limitat en els rendiments, que van experimentar un augment menor en comparació amb els seus parells després de Covid”.
Tot i això, "IAG segueix obtenint marges de benefici líders en els seus parells i esperem un marge EBIT de l'11,3% l'any fiscal 24E. A 3x EV/EBITDA i 4x P/E segons les nostres estimacions per a l'any fiscal 24E, la acció es cotitza per sota de les seves mitjanes històriques", puntualitzen a la companyia.
Al costat contrari hi ha Lufthansa, que rebaixen a infraponderar per la seva feble demanda i la seva capacitat limitada per augmentar els preus, mentre els costos es mantenen elevats.