BofA aposta per les 'telecos' europees: Telefónica i Cellnex en són les favorites

Estima que l'impuls del 2023 es prolongarà durant aquest any

Per

Bolsamania | 04 gen, 2024

Bank of America (BofA) aposta per les 'telecos' europees i entre les seves companyies favorites hi ha Telefónica i Cellnex, a les quals atorga una valoració de 4,3 euros i 49 euros, respectivament.

Per als estrategs de la companyia nord-americana, el sector ha complert amb escreix les expectatives el 2023 i confien que aquest impuls es prolongui durant aquest any, "amb un mercat superant les perspectives de creixement de flux d'efectiu d'un sol dígit alt recolzat per un creixement sostenible dels ingressos juntament amb una reducció dels costos i els vents en contra de la despesa de capital”.

Així mateix, observen que les necessitats de refinació són limitades, ja que el deute és principalment a tipus fix, cosa que se suma a les qualitats defensives d'un sector que els experts de BofA ara han passat a sobreponderar per un context de mercat més ampli de desacceleració del creixement i restricció del crèdit.

Els analistes de l'entitat també destaquen que se senten encoratjats "pel suport regulador emergent amb la consolidació en marxa, mentre que la IA proporciona una ruta a mitjà termini per millorar la rendibilitat".

Pel que fa a l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete, des de BofA indiquen que uns preus millors del que s'esperava a Espanya i un aprofitament més gran de les sinergies a Alemanya i Brasil podrien elevar el seu preu objectiu.

"Les pressions macroeconòmiques als mercats emergents són volàtils i podrien ser una font de guanys. Mentrestant, qualsevol acció addicional per reparar el balanç de Telefónica podria generar beneficis", afegeixen.

En canvi, un augment de les pressions competitives a Espanya, un posicionament més feble a Alemanya a mesura que els operadors avancen cap a ofertes convergents, el deteriorament del rendiment al Brasil davant la volatilitat macroeconòmica i unes sinergies inferiors al que s'esperava, poden portar una baixada de la valoració.

Pel que fa a Cellnex, valoren que un augment de clients superior al previst, l'enfocament a la connectivitat de fibra i cel·les petites, i un canvi més ràpid al model towerco 2.0, donarien lloc a una millora del preu objectiu.

No obstant això, es produiria una baixada si hi hagués un creixement menor del nombre de clients, una inflació més gran dels arrendaments de sòl o uns tipus d'interès més alts.

A més de Telefónica i Cellnex, les altres companyies que agraden a BofA són Deutsche Telekom, Orange, Tele2 i Freenet.

Últimas noticias