Boeing tria un marine retirat com a assessor per a la revisió de qualitat integral

Després de l'incident d'un 737 Max 9 que va perdre part del fusellatge en ple vol

Per

Bolsamania | 17 gen, 2024

Boeing ha anunciat aquest dimarts que ha nomenat l'almirall Kirkland H. Donald, de la Marina dels EUA i ja retirat, com a assessor independent per liderar la revisió de qualitat integral dels seus aparells que portarà a terme després de l'incident del 737 Max 9 d'Alaska Airlines que va perdre part del fusellatge en ple vol.

Segons ha destacat la companyia, serà assessor especial del president i director executiu de Boeing, Dave Calhoun, i el nomenament té efecte immediat.

"L'almirall Donald i un equip d'experts externs portaran a terme una avaluació exhaustiva del sistema de gestió de qualitat de Boeing per a avions comercials, incloent-hi els programes i pràctiques de qualitat a les instal·lacions de fabricació de Boeing i la seva supervisió de la qualitat dels proveïdors comercials", ha explicat el fabricant en una nota.

També ha detallat que les recomanacions de l'almirall i el seu equip "es proporcionaran a Calhoun i al Comitè de Seguretat Aeroespacial de la Junta Directiva de Boeing" perquè les puguin examinar i actuar en conseqüència.

Calhoun mateix ha dit que l'almirall Donald "és un líder reconegut a garantir la integritat d'alguns dels sistemes de seguretat i qualitat més complexos i transcendentals del món", i per això Boeing l'ha triat.

"Li vaig demanar que proporcionés una avaluació independent i completa amb recomanacions pràctiques per enfortir la nostra supervisió de la qualitat a les nostres pròpies fàbriques i en tot el nostre sistema estès de producció d'avions comercials. Ell i el seu equip tindran tot el suport que necessitin de part meva i de tota la companyia", ha afegit.

L'almirall Donald, que es va graduar de l'Acadèmia Naval dels Estats Units amb una Llicenciatura en Enginyeria Oceànica, va servir com a oficial de submarins amb entrenament nuclear durant 37 anys. En la seva última destinació a la Marina va treballar com a Director del Programa de Propulsió Nuclear Naval durant vuit anys, garantint l'operació segura i efectiva de tots els vaixells de guerra de propulsió nuclear i la infraestructura de suport. Aquest programa és reconegut mundialment per la seva excel·lència en seguretat i fiabilitat de reactors.

Actualment treballa com a president de la junta directiva de l'empresa de construcció naval militar més gran dels Estats Units, Huntington Ingalls Industries. Així mateix, l'almirall Donald també presideix la junta directiva de l'organització sense ànim de lucre Battelle. I a Entergy Corporation és president del Comitè Nuclear.

Últimas noticias