BME incorpora deute públic estranger a la seva oferta de renda fixa en l'adaptació a MiFID II

S'uniran tots els valors admesos al mercat AIAF

Per

Bolsamania | 25 oct, 2017

Borses i Mercats Espanyols (BME) adapta el seu mercat de renda fixa al canvi de normativa de MiFID II que entrarà en vigor a partir del gener. Una reforma que, entre les seves principals novetats, incorporarà l'oferta dels valors dels principals mercats de deute públic europeus (Alemanya, Itàlia, etc.) que s'uniran a tots els valors admesos al Mercat AIAF.

Al mercat regulat ja cotitzen també totes les emissions del Tresor amb spreads de preus molt ajustats i amb l'opció d'efectuar operacions a partir de 1.000 euros. En conjunt, tot això suposa la possibilitat de negociar al voltant de 2.680 referències de renda fixa. La clau de la nova estructura serà la plataforma electrònica SEND (Sistema Electrònic de Negociació de Deute). En aquest sistema s'implantaran totes les exigències de transparència que demana la segona versió de MiFID.

Amb aquesta modificació, BME estableix un nou marc en tot el procés de negociació. "A nivell de precontractació, la norma exigeix ​​fer transparents volums i cotitzacions de valors de renda fixa abans de la seva execució, amb algunes exempcions en funció de la liquiditat dels actius", va explicar Julio Alcántara, director general de BME renda fixa.

Durant la contractació s'augmenten els requisits als intervinents per garantir la millor execució de les ordres. "Hi haurà una major supervisió dels reguladors. S'amplien els requeriments als internalitzadors sistemàtics. S'estableix un nou sistema de sol·licitud de cotització o Request For Quote (RFQ) que permet als membres del mercat sol·licitar cotització sobre valors líquids i il·líquids", apunta Alcántara. Finalment, per a la postcontractació, "els participants hauran de difondre al mercat les dades rellevants de l'operació executada. Augmenten els requisits de reporting", asseguren des de BME.

"Estem preparats per oferir als membres del mercat i als seus clients els serveis d'enrutament, contractació i report d'operacions amb els quals es garanteix el millor compliment de MiFID II a l'àmbit de la renda fixa", ha assenyalat Jorge Yzaguirre, Director de Mercats de BME.

Per als bons il·líquids, BME ofereix l'opció d'operar segons indicació d'interès. Un cop tancada l'operació, es confirma al client i el mercat s'ocupa de totes les funcions de post transparència que exigeix ​​la nova norma. Amb aquestes adaptacions el mercat de renda fixa de BME pot cobrir totes les necessitats dels membres i dels seus clients, perquè no hagin de recórrer a operacions over the counter (OTC).

El nou marc legal agilitza la migració dels mercats de bons cap a sistemes multilaterals d'execució, amb una major i millor informació sobre cada transacció i amb més competència per part dels supervisors. El principal objectiu de MiFID II, i el seu reglament de desenvolupament (MIFIR), és incrementar la transparència, promoure mercats més ordenats i millorar els sistemes de report i informació dels participants als supervisors.

Últimas noticias