Berkeley continua lluitant per Salamanca i remarca el bon moment de l'urani

Destaca les darreres fites que s'han conegut, que reforcen l'energia nuclear

Per

Bolsamania | 31 gen, 2022

Berkeley ha reiterat que seguirà lluitant per la seva mina de Salamanca al seu últim informe trimestral, en què la companyia ha posat èmfasi, a més, en el bon moment que travessa el mercat de l'urani.

"En la ferma opinió de Berkeley, el MITECO (Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) ha infringit la normativa sobre procediments administratius a Espanya, així com el dret de defensa de Berkeley" en rebutjar l'autorització de construcció de la planta de concentrat d'urani al projecte de Salamanca, per la qual cosa aquesta decisió "no és legal". L'empresa ha remarcat que "seguirà defensant fermament la seva posició en relació amb la resolució adversa del MITECO" i que informarà al mercat de qualsevol novetat.

Sobre l'enfrontament amb Singapore Mining Acquisition, subsidiària del fons estatal d'inversió d'Oman, Berkeley ha dit igualment que "disputa fermament les acusacions i reclamacions" fetes per aquest i que anirà informant de novetats.

MERCAT DE L'URANI

Berkeley ha aprofitat el seu informe trimestral per remarcar el bon moment que viu el mercat de l'energia nuclear impulsada per una crisi energètica que l'ha posat en valor. Així, subratlla que l'energia nuclear encara s'ha enfortit més durant el trimestre, amb una sèrie de fites importants.

En aquest sentit, apunta que la Xina planeja construir almenys 150 nous reactors durant els propers 15 anys, cosa que suposaria més del que la resta del món ha construït durant els darrers 35 anys.

Així mateix, posa èmfasi en la decisió del Congrés dels EUA d'aprovar un projecte de llei bipartidista sobre infraestructures que inclou 6.000 milions de dòlars per donar suport a les instal·lacions nuclears sense emissions de carboni que estan amenaçades de retirar-se anticipadament a causa de factors econòmics i 2.500 milions de dòlars per a reactors nuclears avançats a través del Programa de Demostració de Reactors Avançats del Departament d'Energia.

França, per part seva, ha promès construir més reactors nuclears per complir els objectius climàtics i per garantir el subministrament elèctric del país.

A més, la Comissió Europea ha anunciat que s'han iniciat consultes amb els estats membres sobre un projecte de text d'un 'acte delegat complementari de la taxonomia' que cobreixi les activitats gasístiques i nuclears. La Comissió va declarar que "el gas natural i l'energia nuclear tenen un paper per exercir per facilitar la transició cap a un futur basat predominantment en les energies renovables".

El preu al comptat de l'urani va tancar als 42,10 dòlars la lliura a finals de desembre, després d'haver arribat a un màxim de 47,40 dòlars la lliura a finals d'octubre.

Últimas noticias