Berkeley anuncia la seva "solida" posició financera mentre afronta el complicat resultat electoral

La possible reedició del govern del PSOE podria penalitzar-la amb força a la borsa

Per

Bolsamania | 24 jul, 2023

La minera australiana Berkeley ha comunicat avui els seus resultats el 30 de juny, destacant-ne la seva "sòlida posició financera", amb 79 milions de dòlars australians en reserves d'efectiu i sense deute.

La companyia ha fet aquest anunci en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), pel que fa al resultat de les eleccions d'aquest diumenge a Espanya, que ha guanyat el Partit Popular, però sense aconseguir la majoria necessària amb Vox per governar.

Això suposa que es podria reeditar el govern del PSOE, juntament amb Sumar i el suport d'altres partits minoritaris, cosa que alhora implica que el projecte de la mina d'urani de Berkeley a Salamanca podria truncar-se definitivament, atès que el PSOE no el recolza.

Berkeley havia pujat a la borsa després del triomf del PP a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig passat, precisament davant la possibilitat que el partit de Feijóo s'acabés imposant aquest diumenge i això desbloquegés el seu projecte. No ha estat així, i per això el previsible és que avui caigui en el que suposa un complicat resultat electoral per a la companyia.

L'empresa afegeix al comunicat que seguirà "defensant enèrgicament la seva posició i prenent les mesures necessàries per preservar els seus drets". Recorda que aquest darrer trimestre va imposar un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional contra la decisió del Govern de no permetre el seu projecte de mina.

Últimas noticias