Berenberg torna a la càrrega: rebaixa el preu objectiu de Banco Popular a 1 euro

El banc alemany recomana "vendre" i veu les expectatives d'ingressos de l'entitat com "massa optimistes"

Per

Bolsamania | 25 ago, 2016

Actualitzat : 13:08

El banco d'inversió alemany Berenberg continua la repassada al sector bancari espanyol. Aquesta vegada ha estat el torn del Banco Popular, al qual rebaixa el seu preu objectiu des dels 1,15 euros per títol fins a l'1 euro per acció i recomana "vendre" les accions de l'entitat presidida per Àngel Ron.

Després de dos informes en els quals rebaixa el preu objectiu de Banco Santander i Caixabanc, l'entitat torna a traslladar una mal recomanació sobre un banc espanyol. Berenberg assegura en un informe que les expectatives d'ingressos que té el Banco Popular són massa "optimistes" i "ambicioses. Afirma a la seva vegada que és probable que les retallades als guanys de l'entitat continuïin, i també veu possible que el marge d'interessos de la companyia sigui "dèbil" en el segon trimestre.

EL PREU OBJECTIU MÉS BAIX

El preu objectiu d'1 euro de Berenberg és el més baix donat pels analistes al Banco Popular

Per aquests motius, aplica una tisorada a les seves expectatives sobre el banc, i ho fa fins el punt de que el preu objectiu d'1 euro és el més baix donat pels analistes al Banco Popular. BBVA, Credit Suisse o JP Morgan li atorguen per exemple preus d'1,40, 1,10 i 1,20 euros per títols respectivament. Uno dels més optimistes és Goldman Sachs, que veu el preu de l'entitat en 1,56 euros per acció.

Precisament en aquesta jornada borsària, les accions del Banc Popular lideren les baixades de l'Ibex 35. A mediodia les accions de l'entitat financera descendeixen un 2,63% fins als 1,184 euros per títol.

D'altra banda, els curts continuen prenent posicions dins del banc. Les últimes dades recollides per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) mostren un increment en el percentatge de capital d'inversors a la baixa. Tal és el cas de Marshall Wace, que ha pujat del 0,52% al 0,63% la seva presència en l'entitat; o AQR Capital Management, que augmenta la seva posició del 0,91% previ a l'1,03%.

DESPRÉS DE LES RETALLADES A BANC SANTANDER I CAIXABANK

Aquesta nova sacsejada a un banc espanyol es produeix en la ronda d'informes que Berenberg està publicant durant les últimes setmanes sobre les entitats del país. Dijous passat, el broker alemany va apuntar que el Banc Santander experimentaria un impacte negatiu en els seus comptes a causa de les noves regulacions bancàries i a la caiguda generalitzada dels beneficis en el sector per aquest 2016, per la qual cosa va retallar el seu preu objectiu fins a 2,80 euros i va recomanar la venda dels títols de l'entitat.

Més recent és la garrotada que va rebre CaixaBank de Berenberg. El banc d'inversió afirmava que, dins de la banca espanyola, l'entitat catalana era la seva "última opció" i reduïa el seu preu objectiu des de 2 euros a 1,85, el més baix que el banc presidida per Jordi Gual ha rebut durant l'últim any.

Últimas noticias