Berenberg retalla Enagás i preveu reduccions del dividend a partir del 2026

La companyia alemanya reitera el consell de mantenir sobre l'energètica

Per

Bolsamania | 08 nov, 2023

Berenberg ha retallat aquest dimecres el preu objectiu d'Enagás fins als 14,50 euros des dels 17,00 euros, alhora que ha reiterat el seu consell de mantenir.

Segons l'entitat alemanya, la rendibilitat a llarg termini de l'empresa continua depenent de l'adopció de l'hidrogen com a combustible i del desenvolupament d'un marc per a l'hidrogen a Espanya. "Amb la regulació espanyola actual en vigor fins al 2026, creiem que els guanys de les seves activitats principals continuaran disminuint a curt termini", afirmen aquests experts.

D'altra banda, Berenberg creu que, encara que Enagás no ha mostrat indicis que s'hagi de desviar de la seva política de dividends fins al 2026 (una rendibilitat de l'11%), el dividend es retallarà després del 2026 per mantenir la seva qualificació creditícia i facilitar les inversions de creixement.

Al costat favorable, aquests analistes reconeixen que, des de la seva actualització d'estratègia l'any passat, Enagás ha avançat significativament en la reducció de riscos del negoci i en canviar l'enfocament lluny de les inversions internacionals cap a una Europa orientada en l'hidrogen i més interconnectada. "Les desinversions d'actius no fonamentals han demostrat la intenció de la direcció de complir el pla", apunten.

Últimas noticias