Berenberg reconeix una millora en Mapfre, però prefereix altres asseguradores

N'eleva el preu objectiu, encara que segueix per sota del preu actual de cotització

Per

Bolsamania | 24 gen, 2024

Berenberg ha elevat aquest dimecres el preu objectiu de Mapfre fins als 1,79 euros des dels 1,70 euros. Tot i això, aquest preu continua sent per sota del nivell actual de cotització de l'asseguradora (2 euros), per la qual cosa continua aconsellant vendre.

La companyia alemanya diu que el sector d'assegurances es troba en una posició "inusualment forta" i que, tot i que Mapfre té un historial irregular per complir les expectatives -cosa que creuen que tornarà a passar el 2023-, les perspectives actuals són més sòlides a causa de les tendències de preus i ingressos per inversions.

"Mapfre es presenta bé en comparació amb els seus parells pel que fa a la taxa de creixement anual del benefici per acció. En la nostra opinió, les tendències actuals són favorables per a Mapfre, cosa que podria resultar en guanys rècord el 2024 i el 2025", afirmen.

Tot i així, Berenberg reconeix que prefereix altres asseguradores, com Avida i AXA.

"En resum, l'acció sembla barata en comparació amb els seus parells, tot i això, això es pot explicar pel seu baix creixement anual del dividend per acció (DPS), baix retorn sobre el patrimoni (ROE) i alta ràtio combinada. L'empresa compta a favor seu amb una taxa de creixement anual del benefici per acció molt sòlida del 14,4% per al període 2022-2025", apunta.

Mapfre va generar un ingrés net de mitjana d'aproximadament 600 milions d'euros en el període 2018-2022, però les previsions del consens són de 960 milions d'euros per al 2025.

"Augmentem la nostra estimació per al 2023 en 200 milions d'euros per reflectir els guanys immobiliaris a Iberia, això podria ser el factor decisiu que permeti a Mapfre complir amb el seu objectiu de ROE. N'estimem un 9,8%", afegeix Berenberg.

Últimas noticias