Berenberg i Barclays donen el seu vistiplau a l'informe de producció de Repsol
Barclays eleva en un 13% la seva estimació de benefici net per al quart trimestre
L'entorn és més complicat, però la producció de Repsol ha complert amb el seu 'full de ruta' al tancament de 2018 i als analistes els agrada. La petroliera va aconseguir una producció estimada de 715.000 barrils equivalents de petroli al dia el 2018, un 2,9% més que l'any anterior, amb un augment del 4,5% durant l'últim trimestre respecte al tercer. Les xifres "millors del que s'esperava" al negoci 'upstream' han fet que Barclays elevés el benefici net de Repsol al quart trimestre en un 13%.
"La producció trimestral va augmentar sobretot per al millor exercici a l'Amèrica Llatina i Amèrica del Nord. L'estacionalitat en el Gas Liquat de Petroli (GLP) i el fort acompliment en petroquímics és probable que sigui suficient per compensar el menor marge de refinació", que es redueix un 7,5% enfront del trimestre anterior i un 10,1% anual, apunten els analistes de Barclays. A més del benefici net, s'eleva l'estimació de benefici per acció per a tot l'any en un 3%.
Segons els analistes de Berenberg, l'informe de producció llança un senyal "de neutral a positiu, amb sòlida producció i bon aprofitament en 'downstream'", un resultat que col·loca la companyia "al bon camí per aconseguir un sòlid tancament d'any". Al seu informe, la petroliera subratlla que l'entorn està en un moment "desafiant", amb el preu del Brent 6,4 dòlars per barril més baix que durant tercer trimestre de 2018. La situació es compensarà en part amb els majors preus de gas per a l'últim trimestre, a causa de la seva producció als Estats Units.
A l'espera dels resultats complets, que Repsol presentarà el proper 28 de febrer, Berenberg subratlla que la seva "sòlida posició en 'downstream' a Espanya li proporciona certa protecció contra la caiguda del preu del petroli i el col·loca en bona posició per beneficiar-se de la regulació sobre emissions de sofre de l'Organització Marítima Internacional (OMI) durant els propers dos anys, ja que compta amb refineries complexes amb alta capacitat FCC (craqueig catalític fluid)".
RISC A VENEÇUELA
Segons els analistes de Barclays, l'increment de la tensió política eleva el risc que es produeixi interrupcions en la producció de petroli a Veneçuela. Després que Nicolás Maduro assumís fa uns dies el seu segon mandat, s'han plantejat mesures significatives com la restricció de productes o l'embargament total del petroli que el país sud-americà exporta als Estats Units, una mesura que podria reduir la seva producció aquest any, apunta l’anàlisi.
"Tot i que aquestes mesures podrien tenir menys impacte en el preu del petroli que fa sis mesos, la Costa del Golf podria beneficiar-se d'un menor subministrament de cru pesat", afegeix.
Entre les petrolieres integrades europees, prossegueix Barclays, Repsol és "la més exposada a Veneçuela", amb un 10% de la seva producció en aquesta regió. "El 80% és gas natural i qualsevol potencial impacte sobre el flux de caixa serà limitat", afegeix.