Berenberg confia en Grenergy: "Seguim pronosticant uns guanys atractius"

Reiteren el consell de comprar el valor i el preu objectiu de 37 euros

Per

Bolsamania | 11 des, 2023

Els estrategs de Berenberg mantenen la seva aposta per Grenergy i continuen pronosticant uns "guanys atractius". Aquesta confiança els porta a reiterar la recomanació de comprar el valor i el preu objectiu de 37 euros per acció.

"Les accions s'han recuperat dels mínims recents, però seguim pronosticant uns guanys atractius, que es poden desbloquejar implementant les reduccions de granges per garantir que el palanquejament es mantingui contingut i aconseguint la capacitat objectiu i el creixement de l'EBITDA", expliquen.

En la presentació del seu "ambiciós" pla de creixement per al 2023-2026 durant el Capital Markets Day, celebrat el 21 de novembre passat, Grenergy va estimar un creixement significatiu a mitjà termini de la capacitat solar fotovoltaica i va donar a conèixer un nou enfocament estratègic en sistemes fotovoltaics i d'emmagatzematge d'energia en bateries (BESS) coubicats a Xile a través del projecte Oasis-Atacama.

"El pla apunta a una capacitat fotovoltaica neta de 3,5 GW i una capacitat BESS neta de 3,0 GWh per al 2026, finançada a través de granges i finançament de projectes, cosa que farà que l'EBITDA d'energia creixi de més de 45 milions d'euros el 2023 fins als 150-200 milions d'euros el 2026", assenyalen des de la firma germànica.

Així mateix, sobre una base d'actius operatius anualitzats a finals de l'any fiscal 26, Grenergy espera generar un EBITDA entre 250 i 300 milions d'euros.

"L'empresa té ara una direcció estratègica clara i objectius ambiciosos, però assolibles. L'acord de compra d'energia (PPA) per a Oasis-Atacama sembla atractiu i dona visibilitat al creixement", afegeixen.

En aquest sentit, Grenergy apunta a 5,0 GW de capacitat renovable bruta (principalment fotovoltaica) i 4,1 GWh de capacitat bruta BESS, operativa o en construcció, per al 2026 des de la base respectiva actual d'1,7 GW/0,5 GWh.

El pla contempla dos projectes principals: Valkyria a Espanya (fotovoltaica independent) i Oasis-Atacama a Xile (fotovoltaica compartida + BESS). "Valkyria és clau per recolzar el pla d'inversions a través de rotacions d'actius, a mesura que Grenergy desvia el focus d'Espanya cap a Xile a mitjà termini", subratllen des de Berenberg.

Per la seva banda, Oasis-Atacama, que és el principal projecte de desenvolupament de Grenergy, està planificat en cinc fases i apunta a convertir-se en la plataforma BESS més gran del món una vegada estigui en ple funcionament el 2026.

Grenergy també planeja una despesa de capital bruta de 2.600 milions d'euros durant el període 2023-26, utilitzant rotacions d'actius i finançament de projectes per mantenir-se per sota del seu objectiu de palanquejament corporatiu de 3,5 vegades.

"Espera generar entre 1.200 i 1.500 milions d'euros a partir de la rotació d'actius i recaptar 1.900 milions d'euros en finançament de projectes, xifra que significa que es requereix un deute corporatiu mínim, cosa que redueix la pressió sobre el palanquejament dels seus acords", conclouen a Berenberg.

Últimas noticias