Benvingut Viñals: Standard Chartered torna a beneficis al primer semestre

El benefici net dels sis primers mesos de l'any va ser de 394 milions de dòlars, un 66% menys que l'any anterior

Per

Bolsamania | 03 ago, 2016

Actualitzat : 17:57

Standard Chartered ha tornat als beneficis en el primer semestre de l'any. L'entitat ha registrat un benefici net de 394 milions de dòlars, una xifra que és un 66,3% menor que l'any anterior. No obstant això, aquest benefici representa una millora significativa respecte a la pèrdua de 3.800 milions de dòlars del segon semestre de 2015. Aquests resultats arriben abans de la incorporació de l'espanyol José Viñals com a president.

Las acciones de la entidad contizan con subidas del 6,26% hasta las 626,50 libras. El pasado mes de febrero los títulos tocaron un mínimo de los últimos 18 años y desde esa fecha han ganado alrededor del 60%. Las acciones de Standard Chartered siguen de cerca la evolución del precio del petróleo por su presencia en economías emergentes, tal y como informan en MarketWatch.

Llegiu també: De l'FMI a la City: José Viñals presidirà el banc britànic Standard Chartered

El benefici net dels sis primers mesos de l'any va ser de 394 milions de dòlars, un 66% menys que l'any anterior

INGRESSOS DE L'ENTITAT

Els ingressos per operacions de Standard Chartered van sumar un total de 6.935 milions de dòlars (6.304 milions d'euros), un 21% menys que un any abans, amb una caiguda del 20% dels ingressos nets per interessos i del 22% d'altres ingressos com a comissions o intermediació.

L'entitat va assumir càrregues per reestructuració de 115 milions de dòlars (104 milions d'euros) i va anunciar que el consell ha decidit no declarar el repartiment de dividend provisional ordinari per a l'exercici 2016.

"El consell reconeix la importància dels dividends per als accionistes (...) i al mateix temps preservar fortes valoracions de capital", va declarar John Peace, president de Standard Chartered, qui va apuntar que el consell revisarà la seva postura a final d'any.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

BREXIT I VIÑALS

D'altra banda, Peace va reconèixer que després del resultat del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la UE hi ha un cert grau d'incertesa a l'economia, encara que va subratllar que la major part del negoci de l'entitat està en altres parts del món i es veu relativament menys afectat.

L'espanyol José Viñals, que exercia el càrrec de conseller financer i director d'Assumptes Monetaris i Mercats de Capitals del Fons Monetari Internacional (FMI), s'unirà al consell de Standard Chartered el proper 3 d'octubre i succeirà a John Peace com a president de l'entitat l'1 de desembre de 2016.

Llegiu més:

BBVA: mientras se respeten los mínimos del Brexit hay lugar para la esperanza

Familias y empresas notan ya las consecuencias del Brexit

El Brexit provoca que los bancos británicos almacenen dinero en efectivo

El Banco de Inglaterra aliviará las exigencias de capital a la banca tras el Brexit

El Banco de Inglaterra reitera los peligros del Brexit y habla de riesgos globales

Últimas noticias