BBVA, Toscafund i Infinity inverteixen 35 milions d'euros en Atom Bank

Per continuar impulsant-ne el pla de creixement

Per

Bolsamania | 25 nov, 2022

Actualitzat : 11:45

BBVA, Toscafund i Infinity Investment Partners han invertit 30 milions de lliures, uns 35 milions d'euros, en Atom Bank, el primer banc exclusivament mòbil del Regne Unit. Aquesta ampliació de capital se suma als 75 milions de lliures captats per Atom al febrer, cosa que li permet continuar amb els seus plans de creixement concedint crèdit a clients particulars i a petites empreses.

Segons ha explicat BBVA en una nota, amb aquest nou impuls financer Atom seguirà avançant en tots els seus plans, incloent-hi el seu objectiu de sortir a borsa en un futur proper. El banc digital ha mantingut un bon exercici el 2022 malgrat el difícil entorn econòmic, gràcies al creixement tant de préstecs com de dipòsits, cosa que n'ha impulsat el marge d'interès.

Això, juntament amb la seva política de control de costos, ha permès a Atom obtenir un benefici operatiu positiu. A més, el banc segueix guanyant clients gràcies a una "atractiva" oferta que combina facilitat, rapidesa i una de les propostes de valor "més competitives del mercat".

Aquest focus en el client es reflecteix, a més, en els rànquings de referència del Regne Unit, en què "Atom es posiciona com un dels bancs que inspira més confiança", amb una puntuació de 4,7/5 a Trustpilot. Paral·lelament, l'app del banc per a iOS, qualificada amb 5 estrelles, s'ha convertit en un referent dels serveis digitals financers.

Atom també és pioner en les formes de treball i la proposta de valor per als seus treballadors en haver establert la setmana laboral de quatre dies. Com a resultat, el banc ha vist una millora significativa en la retenció de treballadors, una pujada forta en sol·licituds d'ocupació i una reducció de l'absentisme laboral.

"M'alegra molt que BBVA, Tosca i Infinity segueixin recolzant el banc en el seu reeixit desenvolupament i que la nova inversió de capital el 2022 superi els 100 milions de lliures. El nostre model de negoci basat en préstecs amb garantia hipotecària, juntament amb els nostres premiats productes d'estalvi, ens permeten aprofitar al màxim el capital per mantenir el creixement dels ingressos i incrementar el nombre de clients. Aquests continuaran sent els nostres principals objectius”, ha assegurat Mark Mullen, conseller delegat d'Atom.

Mullen també ha dit que "aquest ha estat un any de progrés i desenvolupament continu per a Atom" i ha recordat que "durant les darreres setmanes, hem superat els 4.500 milions de lliures en dipòsits minoristes gràcies a una oferta de producte que incorpora atractius tipus de interès. A més, amb el creixement continu de les nostres carteres de préstecs, el banc està demostrant que l'estratègia de ser ràpids, senzills i oferir una bona relació qualitat-preu és una cosa que seguirà beneficiant tant els nostres clients com els nostres accionistes", ha conclòs

Últimas noticias