BBVA s'obre a compres a Espanya: "Pot haver-hi oportunitats, pot haver-hi sinergies"

"Si podem trobar un punt favorable, farem un tracte", afirma Onur Genç

Per

Bolsamania | 23 set, 2020

"A Espanya pot haver-hi oportunitats, pot haver-hi sinergies, hem de mirar la creació de valor". Són les paraules del conseller delegat de BBVA, Onur Genç, sobre possibles operacions corporatives en el mercat bancari espanyol després de la fusió entre CaixaBank i Bankia.

"Si podem trobar un punt favorable, farem un tracte. Si no en trobem, estem extremadament còmodes on estem. Tenim potencial per créixer. Aquesta posició no és diferent del que vaig dir fa tres mesos i és la mateixa per a cada geografia", ha assenyalat Genç aquest dimecres en una conferència organitzada per Bank of America (BofA).

Genç ha explicat que s'ha de tenir en compte si amb una operació es genera valor per als grups d'interès, després d'analitzar el cost de finançar-la o el risc derivat d'ella. "Aquest és el nostre focus, no sols per a Espanya, per a totes les geografies".

El passat 8 de setembre, Bolsamanía va publicar que BBVA està analitzant la compra de Banc Sabadell. Fonts interbancàries asseguren que "els següents a llançar-se a una adquisició seran ells, quan es tanqui CaixaBank-Bankia"; i expliquen que han començat a fer comptes amb Sabadell.

Les mateixes fonts relaten que "sobre la taula hi ha càlculs" de com quedaria l'entitat en termes de volum de negoci, posició de BBVA i empleats si s'acaba quedant amb l'entitat de Josep Oliu.

ELEVA LA SEVA PREVISIÓ DE BENEFICIS I ANTICIPA DIVIDENDS

BBVA ha elevat les seves previsions de resultats per al conjunt de 2020, "gràcies principalment a la millora en l'evolució del negoci a Mèxic", segons ha confirmat Onur Genç. Les seves accions reboten un 5%, fins a 2,27 euros, després de marcar aquesta setmana mínims des de 2009.

A nivell Grup, els ingressos recurrents en euros constants creixeran en el segon semestre respecte al primer, gràcies a la recuperació del crèdit minorista i a la gestió de preus, ha explicat l'entitat.

A més, BBVA preveu batre les seves expectatives de reducció de costos per a l'any 2020 i millora les seves perspectives del cost del risc, fins a situar-se en un rang entre l'1,5% i l'1,6% en l'acumulat de l'any, gràcies a una millor evolució a Mèxic, enfront d'un rang estimat anteriorment de 1,5%-1,8%, per "un comportament millor de l'esperat de les moratòries de crèdit a Mèxic".

El Grup preveu tancar l'exercici amb un ràtio de capital CET1 ‘fully loaded’ per sobre del rang objectiu i la seva intenció és reprendre la remuneració a l'accionista, una vegada que s'elimini la recomanació existent per part del supervisor i es dissipin les incerteses per la Covid-19.

En el seu discurs davant els inversors, Onur Genç ha explicat que BBVA afronta els desafiaments de la conjuntura actual des d'una posició de fortalesa, que es concreta en quatre aspectes: la fortalesa i baixa volatilitat del marge net; una sòlida posició de capital i la demostrada capacitat de generar capital orgànicament; una còmoda posició de liquiditat; i la digitalització com a avantatge competitiu.

Respecte a la ràtio de capital, les noves previsions apunten al fet que el ràtio CET 1 ‘fully loaded’ acabarà l'any per sobre del rang objectiu (entre 225 i 275 punts bàsics sobre el seu requeriment del 8,59%), gràcies a la capacitat de generar capital, a alguns impactes reguladors positius pendents i a les operacions corporatives que encara no s'han tancat, com són la venda de BBVA Paraguai i la ‘joint venture’ amb Allianz en matèria d'assegurances no vida a Espanya.

Últimas noticias