BBVA rep autorització per a la presa de control indirecte de TSB, filial britànica de Sabadell

És una de les condicions a què està subjecta l'oferta de compra

Per

Bolsamania | 03 set, 2024

L'autoritat britànica de regulació prudencial (Prudential Regulation Authority o PRA, per les sigles en anglès) ha donat llum verda a la presa de control indirecte per part de BBVA de TSB Bank, filial bancària de Banc Sabadell al Regne Unit. "Aquesta autorització és una de les condicions a què estava subjecta l'oferta de compra als accionistes de Banc Sabadell i un pas necessari per completar-la, atès que TSB passaria a formar part del Grup BBVA", ha explicat el banc basc en una nota de premsa.

L'autoritat britànica de regulació prudencial és l'encarregada de supervisar al voltant de 1.500 entitats, entre bancs i asseguradores. I una n'és el banc britànic TSB, participat per Banc Sabadell.

BBVA va presentar una oferta de compra de les accions de Banc Sabadell als seus accionistes el 9 de maig passat, que s'iniciarà un cop rebi les autoritzacions regulatòries necessàries.

Des de llavors, BBVA ha rebut el vistiplau a l'operació per part de les autoritats de competència de diversos països on Banc Sabadell té presència (Estats Units, França, Portugal i el Marroc).

"Entre els propers passos pendents abans d'iniciar l'oferta de compra als accionistes de Banc Sabadell, destaca l'autorització de l'oferta esmentada per part del Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)", ha indicat BBVA.

En aquest sentit, el mercat espera que tant el BCE com la CNMV autoritzin l'OPA hostil. Tot i això, el principal obstacle rau en la postura del govern espanyol.

Aquest mateix dilluns, el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, va reiterar l'oposició a l'operació pels problemes de competència que pot causar i la reducció de serveis financers a la ciutadania.

Últimas noticias