BBVA, en vermell després de la imputació de dos exdirectius pel cas Villarejo

L'Audiència Nacional ha citat a declarar Julio Corrochano el 4 i 5 de juliol

Per

Bolsamania | 02 jul, 2019

Actualitzat : 19:04

BBVA cotitza amb caigudes del 0,9% després d'arribar a registrar pèrdues de l'1,8% durant la sessió després de conèixer la imputació d'un dels seus exdirectius pel cas Villarejo. Concretament, l'Audiència Nacional ha citat a declarar nou exalts càrrecs de l'entitat entre els quals es troben Julio Corrochano, excap de seguretat de l'banc i Ángel Cano, exconseller delegat.

Segons informa La Vanguardia, aquesta mateixa setmana el jutge podria citar com investigats altres exresponsables de BBVA de l'època de l'expresident del banc Francisco González.

Els presumptes espionatges van començar amb l'intent d'assalt de Sacyr a l'entitat, el 2005, i en un inici es van dirigir a Luis Rivero, expresident de l'adjudicatària, l'exministre Miguel Sebastián i l'exvicepresident de la CNMV Carlos Arenillas, segons van publicar El confidencial i Moncloa.com.

En aquestes publicacions es va esmentar el nom de Corrochano com a nexe entre Villarejo i l'entitat bancària i es va assenyalar l'expresident de BBVA com a principal responsable d'aquests encàrrecs.

Entre la resta d'imputats es troben altres exdirectius del banc, a més de treballadors que actualment es troben a l'entitat. Parlem d'Ignacio Pérez Caballero Martínez (ex de BBVA Assegurances), Javier Maragón Navas (exdirector de Finances de BBVA), Antonio J. Bejar González (exresponsable de BBVA Real Estate), Ricardo Gómez Barrero (exdirector de Comptabilitat), Inés Díaz Ochagavia (actual responsable de Seguretat després de substituir en el càrrec a Corrochano) i Nazario Camp Campuzano (directiu de Seguretat del banc que roman a l'entitat).

Cal recordar que el president de BBVA, Carlos Torres, va rebutjar pronunciar-se sobre el cas de presumpte espionatge de l'entitat el passat 17 de juny. "La investigació ha estat declarada secreta, no puc ni he de comentar res", va afirmar en aquell temps.

"Estem col·laborant amb la justícia i ho seguirem fent", va continuar el president de l'entitat, i va reiterar que la investigació amb auditoria forensic que porta a terme el banc "segueix el seu curs" però està "supeditada" a la judicial, "que és la que importa".

Últimas noticias