Barclays rebaixa la banca espanyola però insisteix: "Són una oportunitat atractiva"

L'entitat britànica augura un vigorós rebot en la majoria dels casos

Per

Bolsamania | 09 set, 2019

La banca espanyola està barata. Barclays veu una "oportunitat atractiva" d'inversió aprofitant que han registrat unes caigudes del 22% durant els tres últims mesos. A l'altra banda, el sectorial europeu es deixa "només" un 6% durant aquest mateix període de temps.

Entre la incertesa del Brexit, els riscos de la seva exposició a mercats emergents i els tipus baixos, no és país per a bancs. O això sembla. El cas és que Barclays creu que és el moment d'apostar per ells.

I basa la seva tesi en tres aspectes. El primer, que les projeccions de guanys són ara més realistes que abans. En segon lloc, l'impacte de l'IPRH ha donat lloc a un descompte extra en aquests valors. I en tercer, veu la banca espanyola capaç d'assumir l'impacte d'una major inflació a RWA.

Barclays reitera així la seva recomanació per a tots els bancs espanyols: sobrepondera Caixabank, Santander i Sabadell, es mostra neutral respecte a BBVA i Bankia infraponderant únicament Bankinter. Però ull. Passa la tisora ​​i retalla el preu objectiu de tots ells. Just a la gran setmana del BCE (Banc Central Europeu).

Dimarts els bancs espanyols tenen una cita amb l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que es pronunciarà sobre l'IRPH, el polèmic índex de referència pres per milers d'hipoteques. Dos dies més tard, dijous, serà el torn de Mario Draghi. El mercat anticipa que el BCE anunciï un nou paquet d'estímuls sense precedents.

Últimas noticias