Barclays: la fusió BBVA-Sabadell comportaria el tancament de més de 1.200 sucursals
Totes dues entitats van confirmar aquest dilluns les negociacions a la CNMV
La possible fusió de BBVA i Banc Sabadell, que totes dues entitats estan negociant, comportaria dures conseqüències per a l'ocupació. Així ho creuen els analistes de Barclays, que calculen que si fructifica la "inesperada" operació (així és com la defineixen, tot i que eren molts que creien que després de l'acord CaixaBank-Bankia, aquesta seria la següent) podria suposar el tancament de 1.232 sucursals que se superposen per codi postal.
L'entitat resultant de l'eventual operació comptaria amb 4.225 oficines a Espanya, 2.521 de BBVA i 1.704 de Sabadell. Fa unes setmanes, BBVA va comunicar que mantenia la seva intenció de tancar 160 oficines a Espanya enguany.
Noticia relacionada
BBVA y Sabadell confirman a la CNMV que están negociando su fusiónBarclays titlla d'"inesperada" aquesta operació corporativa a causa de la incertesa econòmica provocada per la segona onada de Covid-19 i les negociacions del Brexit, encara en curs. No obstant això, reconeix que el mercat ja adjudica una "alta probabilitat" a aquesta operació. De moment, les negociacions segueixen en curs, i van ser confirmades per totes dues entitats aquest dilluns en sengles comunicats remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
En Borsa, els preus a Sabadell s'han mogut un 12% per sobre de BBVA des del 30 d'octubre quan cada banc va presentar resultats. "Donada la sorpresa positiva en el preu i el temps i la reacció del mercat del 15%, creiem que l'administració té el benefici del dubte sobre el desplegament de capital en BBVA", recull l'informe.
El banc considera que és molt difícil fer una valoració en aquest context, però afirma que la venda de BBVA del seu negoci als EUA deixa a l'entitat en una "situació privilegiada" de cara a les negociacions.
Si prosperen les negociacions sobre una eventual fusió, la combinació del negoci de BBVA i Sabadell donaria lloc a una entitat amb actius globals de 963.108 milions d'euros. A Espanya, els actius serien de 596.481 milions d'euros, la qual cosa col·locaria a l'entitat resultant immediatament per darrere de CaixaBank-Bankia i molt per davant de Santander España.
DIVIDENDS
Quant als dividends, els analistes assenyalen que BBVA va aclarir que qualsevol decisió sobre dividends dependrà del fet que es completi la venda de la unitat de BBVA als Estats Units durant els pròxims sis a nou mesos, i que s'aixequin les restriccions del regulador.
"No esperem saber més sobre aquest assumpte fins que no s'aclareixin les discussions sobre fusions i adquisicions", assenyalen els analistes, que no descarten que si aquest acord es materialitza, el regulador augmenti el requisit de capital mínim en 25 punts bàsics.
Si finalment, BBVA no reparteix cap dividend de l'any 2020, els experts de Barclays anticipen un pagament de 0,10 euros per a l'any fiscal 2021.